Geri Dön

Yoğurtlu karnabahar tarifi

Yoğurtlu karnabahar tarifi, karnabaharı sulu yemek tarzında sevmeyenlere alternatif bir yöntem olarak yapılıyor. Yoğurtlu Karnabahar tarifini çay saatlerinizi veya akşam yemeklerinize lezzet katmak için yapabilirsiniz. Yoğurtlu Karnabahar tarifinin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız, size vereceğimiz yoğurtlu karnabahar tarifine göz atabilirsiniz. Peki, yoğurtlu karnabahar nasıl yapılır? İşte yoğurtlu karnabahar tarifi...

Yoğurtlu karnabahar tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg karnabahar
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tuz ve arzuya göre baharat

Sosu için:

Sarımsak
Yoğurt

Yoğurtlu Karnabahar Nasıl Yapılır?

1. adım: Yumurta derin bir kaba alınır ve çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılıp boza kıvamında bir sos hazırlanır.

2. adım: Karnabahar ayıklanır, parçalara ayrılır ve sıcak suda bir miktar haşlanır.

3. adım: Suyu süzülür soğutulur. Karnabaharlar hazırladığımız boza kıvamındaki sos içerisine konulur. Sosu emmesi için güzelce karıştırılır.

4. adım: Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır sıcak olarak servis yapılır.

5. adım: Yoğurtlu karnabahar sosunu hazırlamak için ilk olarak dilediğiniz miktardaki sarımsakları havanda ezin. Daha sonra sarımsakları dilediğiniz miktardaki yoğurdun içerisine koyun.

Son adım: Sarımsaklı yoğurt sosu, karnabaharların üzerine yayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber