İtalyan peynirleriyle doldurulmuş kabak çiçeği dolması tarifi
Kabak, yaz aylarının en bereketli sebzelerinden biridir. Her türlü kabak, bakması güzel ve yemesi lezzetli çiçekler üretir. Ege ve Akdeniz'in pek çok köşesinde sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden toplanan kabak çiçekleriyle en çok zeytinyağlı dolma yapılır. Ancak biz sizin için bu sefer meze sofranıza ekleyeceğiniz İtalyan peynirleriyle doldurulmuş kabak çiçeği dolması tarifi paylaşıyoruz. Kızartılarak servis edilen bu lezzeti çok seveceksiniz.

Malzemeler
450 gram ricotta
200 gram mozzarella
80 gram parmesan
2 çay kaşığı tuz
8 kabak çiçeği
Karabiber
Kızartmak için:
Zeytinyağı
1 su bardağı su
2/3 su bardağı un
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?
1. adım: Bir kasede ricotta, mozzarella, parmesan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
2. adım: Sıkma torbası veya kaşık kullanarak her bir kabak çiçeğini karışımla dikkatlice doldurun.
3. adım: Açıklığı kapatmak için yaprakları katlayın.
4. adım: Dökme demir tavaya zeytinyağını yayın ve orta ateşte ısıtın.
5. adım: Başka bir kapta su ve unu karıştırın.
6. adım: Her kabak çiçeğini un-su karışımına batırın ve sıcak yağda 1-2 dakika altın rengi olana kadar kızartın.
Son adım: Yağdan çıkarın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyun. Hemen servis yapın.
Afiyet olsun.









Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


