Tatil Türkiye, 'yoga merkezi' haline geldi

Türkiye, 'yoga merkezi' haline geldi

24.09.2012 - 11:14 | Son Güncellenme:

Yoga Akademi Merkezi kurucusu Manaf: ”Türkiye, bir yoga merkezi, Bolu Dağları ise Himalaya Dağları gibi oldu”

Türkiye, yoga merkezi haline geldi

Amerika, Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen yoga meraklılarının Türkiye’deki yoga merkezlerine yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Karacasu beldesindeki bir otelde 300 kişilik grupla kampa giren Yoga Akademi Merkezi kurucusu Azerbaycanlı Akif Manaf, yurt dışında ve Türkiye’de 55’ten fazla merkezleri bulunduğunu, yoga ve gezi kampları organize ettiklerini söyledi.

Manaf, yoga faaliyetlerinin Türkiye’de çok yaygınlaştığını belirterek, ”Türkiye, artık bir yoga merkezi, Bolu Dağları ise Himalaya Dağları gibi oldu. İnsanlar bize gelerek yoga eğitimi almak istiyorlar. Eskiden Hindistan’a gitmek istiyorlardı, artık Türkiye’ye geliyorlar. Yoga’nın Türkiye’ye büyük bir katkısı var çünkü dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor. Ekonomik olarak Türkiye’ye büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

Yoganın sağlık için mükemmel bir uğraş olduğunu kaydeden Manaf, nezleden kansere çok sayıda hastalıkla boğuşan öğrencilerinin yoga ile iyileştiğini savundu.

Haberin Devamı

Yoganın 8 basamaklı kişisel gelişim sistemi olduğunu, yoga yapan bireylerin kendilerini fiziksel, duygusal ve ruhsal açıdan geliştirebildiğini vurgulayan Manaf, şöyle konuştu:

”Şu anda bu kampta 300’e yakın katılımcı var. Türkiye’nin bütün illerinden ve yurt dışından da katılımcılarımız var. Bunun yanında sağlık

kuruluşlarıyla da çalışmalarımız var. Engelli çocuklarımız için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, insanların kendilerini geliştirmeleri ve sağlıklarına kavuşmaları için orijinal yogayı onlara öğretmektir.”

”Yoganın dinlerle alakası yoktur, yoga bir spordur”

Manaf, 5 yaşından beri yoga yaptığını, kendisine yogayı öğreten, Hindistan’da yaşayan ustasının tavsiyesiyle yogayı dünyaya yaymak için çaba gösterdiğini dile getirdi.

10 yıl boyunca Hindistan’daki Himalaya Dağları’nda kaldığını anlatan Manaf, İstanbul’da eğitim verdiği dönemde çok zorlandığını ve Türk halkının yogaya karşı ön yargı içinde olduğunu söyledi.

Türk halkının ön yargısını giderebilmek için çalıştıklarını ifade eden Manaf, sözlerini şöyle tamamladı: ”İnsanlarımızda yoga ile ilgili ön yargı var. Bu ön yargının temel nedeni, Hinduizm ve Budizm dinlerinin tarikatlarının yogayı kullanmasıdır. Yoga yapmak adı altında Türkiye’ye geliyorlar ve Hinduizm ile Budizm’i öğretiyorlar. Bu nedenle insanlar Hinduizm ve Budizm’in yoga ile bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Yoga herhangi bir dinle bağlantılı değildir ve bunun tersine bir spor niteliğinde yapılmaktadır. Yogada yapılan nefes egzersizleri sayesinde konsantrasyon ve kişisel gelişim teknikleri öğrenilebilir.”