Geri Dön

Peynir dolgulu kabak rulo tarifi

Peynir dolgulu kabak rulo yılbaşı akşamı için lezzetli bir altenatif olacak...

Peynir dolgulu kabak rulo tarifi
  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet kabak
25 gr lor peyniri
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kapari
100 gr keçi peyniri
Frenk soğanı
Fesleğen
Tuz

Peynir Dolgulu Kabak Rulo Nasıl Yapılır?

Kabağı iyice yıkayın ve soymadan uzunlamasına ince dilimleyin.

Dilimlediğiniz kabakları zeytinyağında yağladıktan sonra ızgarada pişirin.

Büyük bir cam kasede lor peynirini ve keçi peynirini iyice karıştırın.

Üzerine frenk soğanı, fesleğen ve kekiği ekleyin.

Kaparileri doğrayın ve karışıma ekleyip karıştırın.

Zeytinyağı ve çok az tuz ekleyerek tatlandırın.

Pişen kabakları içi boş rulo şeklinde sarın ve hazırladığınız karışımı içlerine doldurup servis tabağına dizin.

Soğuk olarak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber