Geri Dön

Yaz boyunca mutlaka yapın: Meksika mısırı elote

Tüm yaz boyunca yapmak isteyeceğiniz Meksika mısırı elote tarifini sizinle paylaşıyoruz. Izgara mısır olarak bilinen bu tarifi öne çıkaran unsur mayonezli sosu! Yapım aşamaları gözünüzü korkutmasın, inanın sonucu buna değecektir. Peki, Meksika mısırı elote nasıl yapılır? İşte malzemeler ve yapım aşamaları...

Yaz boyunca mutlaka yapın: Meksika mısırı elote
  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 püsküllü ve kabuklu mısır
1/3 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Tuz
Kırmızı toz biber
1/4 fincan ince rendelenmiş kaşar peyniri

Servis etmek için:

4 eşit parçaya bölünmüş misket limonu

Meksika Mısırı Elote Nasıl Yapılır?

1. adım: Mısırı kabuğuyla birlikte büyük bir soğuk su kabında 20 dakika bekletin. 

2. adım: Bu arada küçük bir kapta mayonez, 1 çay kaşığı limon suyu ve bir tutam tuzu karıştırın.

3. adım: Islatılmış mısırı orta ateşte koyun ve kabukları kömürleşene kadar 30 dakika düzenli olarak döndürerek ızgara yapın. 

4. adım: Fırın eldiveni kullanarak mısırı ayıklayın, püsküllerini ve kabuğu atın.

5. adım: Mayonez karışımından fırça yardımıyla mısırların üzerine sürün.

6. adım: Mısırı doğrudan orta hararetli ateşin üzerine koyun ve 4 dakika boyunca düzenli olarak çevirerek altın kahverengine dönene kadar pişirin.

7. adım: Mısırların üstüne yeniden mayonez karışımından sürün. Daha sonra peynir ve kırmızı toz biber serpin. 

Son adım: Peynirler eriyince ocaktan alın ve misket limonuyla servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber