Geri Dön

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi

Patlamış mısırı daha önce böyle yemiş miydiniz? Oldukça lezzetli bir atıştırmalık olan patlamış mısırı bir de karamelli deneyin! Hem tatlı hem de tuzlu lezzetin bir araya gelmesiyle, lezzet şöleni yaşayacaksınız. Yapımı oldukça basit olan karamelli patlamış mısır sadece üç malzemeden yapılıyor: Şeker, krema ve mısır! İşte karamelli patlamış mısır tarifi...

Karamelli Patlamış Mısır Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/2 bardak mısır
4 kaşık sıvıyağ

Karameli için:

3/4 bardak şeker
1/4 bardak su
2 damla limon
75 ml. şekersiz çiğ krema

Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

1. adım: Yağı tencerenizde kızdırdıktan sonra mısırları atın ve kapağı kapatın. Arada bir tencereyi sallayın.

2. adım: Karamel için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp karıştırın.

3. adım: Kısık ateşte şekerler eriyip rengi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

4. adım: Karamelize olan karışıma kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın. 2 dakika daha pişirin.

Son adım: Mısırların üzerinde gezdirip harmanlayın

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber