Geri Dön

Sıcak havalarda en iyi atıştırmalık: Fırında pastırma kaplı çarliston biberi

Sıcak havalarda hafif beslenmek isteyenler için hem protein hem de sebzeyi bir araya getirdiğimiz fırında pastırmaya sarılmış çarliston biberi tarifini paylaşıyoruz. İçi krem peynir karışımıyla doldurulmuş çarliston biberlerini, pastırmaya sararak harika bir lezzete şahit olacaksınız. İşte pastırma kaplı çarliston biberi için malzemeler ve yapılışı...

Sıcak havalarda en iyi atıştırmalık: Fırında pastırma kaplı çarliston biberi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı krem ​​peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
12 çarliston biberi (çekirdekleri ve zarları çıkarılmış)
12 dilim pastırma

Pastırmaya Sarılmış Çarliston Biberi Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırını 200 dereceye getirip önceden ısıtın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin.

2. adım: Krem peynir ve çedar peynirini bir kapta homojen bir şekilde karışana kadar karıştırın.

3. adım: Biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.

4. adım: Her bir biberin yarısını peynir karışımıyla doldurun  Diğer yarısını üzerine kapatın

5. adım: Doldurulmuş biberlerin dışını pastırma ile sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.

Son adım: Önceden ısıtılmış fırında pastırma çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber