Teknoloji Qualcomm, Apple'a karşı dava açtığını duyurdu

Qualcomm, Apple'a karşı dava açtığını duyurdu

11.04.2017 - 14:22 | Son Güncellenme:

Apple’ın bu yılın başlarında Qualcomm’a açtığı davaların ardından, işlemci üreticisi Qualcomm, bütün hazırlıklarını yapıp Apple'a dava açtığını duyurdu.

Qualcomm, Applea karşı dava açtığını duyurdu

Apple bu yılın başında Qualcomm’a dava açmış ve işlemci üreticisinden 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuştu. Şirket, patentlerin kullanımı için aşırı miktarda fazla fiyatlandırma yapıldığını öne sürmüştü. Apple'ın Qualcomm'a dava açma sebebi ise patant ve tasarımlara dayanıyordu.

Haberin Devamı

Qualcomm aradan geçen 4 ayın ardından Apple’a karşı dava açtı. Şirket, Apple tarafından kendisine yöneltilen toplam 389 suçlamanın hepsini reddetti. Qualcomm, Apple’ın iPhone 7 için tedarik edilmiş Qualcomm işlemcilerinin belirli yüksek performans sunan özelliklerini kullanmayı tercih etmediğini, böylelikle müşterilerin full performanstan yararlanmaktan mahrum bırakıldığını söyledi. Ayrıca şirket, Apple’ın bu durumu müşterilerinden sakladığını, Qualcomm ve Intel işlemcili iPhone’ların hangisinin birbirini geçtiğini de belirtti.

Şirket, Apple'ın Qualcomm tabanlı iPhone’ların yüksek performansını ortaya çıkarmak amacıyla herkese açık karşılaştırmalar yapmasına izin vermediğini de iddia ediyor.