Sigorta Sorumluluk Sigortası’nın önemi tazminatta gizli

Sorumluluk Sigortası’nın önemi tazminatta gizli

15.12.2020 - 13:48 | Son Güncellenme:

Türk sigorta sektöründeki büyüme potansiyeli en yüksek sigorta branşları arasında ‘sorumluluk sigortaları’ yer alıyor. Üçüncü kişilere verilen zararlar sonucu açılan davalarda, ödenmesi gereken tazminatlara karşı birey ve kurumları güvence altına alan sorumluluk sigortalarının önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Sorumluluk Sigortası’nın önemi tazminatta gizli

Sorumluluk sigortaları düzenleyen şirketler arasında yer alan Gulf Sigorta’nın; Sorumluluk Sigortaları Teknik Birim Müdürü Gül Kaçmaz Türkiye’de sorumluluk sigortalarının öneminin tam olarak anlaşılmadığını belirterek, “Birey ya da işletmelerin 3’üncü kişilere verilen zararlar sonucu ödemek zorunda kaldıkları tazminat rakamlarının, sorumluluk sigortaları primleri ile karşılaştırılması durumunda, sigorta primlerine ayrılması gereken bütçenin ne kadar düşük olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ürün sorumluluk sigortası da sunuyor

Gulf Sigorta olarak sorumluluk sigortalarında, İşveren Sorumluluk Sigortası, Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası, Ürün Sorumluluk Sigortası, Ürün Geri Çağırma Sorumluluk Sigortası, Çevre Kirliliği Sorumluluk Sigortası ve Zorunlu Sorumluluk Sigortaları ürünlerini tüketiciye sunduklarını belirten Kaçmaz, bunlar arasında özellikle ‘Ürün Sorumluluk Sigortası’ ve ‘Çevre Kirliliği Mali Sorumluluk Sigortası’nın önemini vurguluyor. Ürün Sorumluluk Sigortasının, perakende satış, üretim, distribütörlük gibi faaliyetlerde bulunan firmalara özel olarak tasarlanan bir ürün olduğunu ve uzman bir ekip tarafından yönetildiğini belirten Kaçmaz, “Ürünümüz, tek bir olayda yüksek teminat limiti sunabilmesi, ABD & Kanada mahkemeleri de dahil olmak üzere tüm dünya mahkemelerinin kararlarını teminata dahil edebilmesi ve faaliyete göre genişletilebilen özel şartları ile sektörde yerini alan bir ürün” diyor.

Haberin Devamı

Temizleme masrafına güvence veriyor

Gulf’ın düzenlediği diğer bir ürün olan Çevre Kirliliği Sorumluluk Sigortası hakkında Kaçmaz’ın verdiği bilgilere göre, ürün Türkiye’de henüz çok fazla sigorta şirketi tarafından sunulmuyor. Çevre kirliliği teminatı, bazı sigorta şirketleri tarafından ‘ani ve kazaen kirlenme teminatı’ adı altında alt limitler ile 3’üncü şahıs poliçelerinde genişletme olarak verilebiliyor; ancak bu teminatın içerisinde ‘tedrici kirlenme’ teminatı bulunmuyor. Firmalar için yüksek maliyet oluşturacak temizleme masrafları kapsam dışı tutuluyor.