Siyaset 10 madde bildirgede

10 madde bildirgede

21.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bugün açıklanacak HDP’nin seçim bildirgesine çözüm süreci kapsamında HDP’nin İmralı heyeti tarafından Dolmabahçe’de açıklanan ve kamuoyuna, “Dolmabahçe mutabakatı” olarak yansıyan 10 madde de eklendi.

10 madde  bildirgede

Bildirgeye İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da oluşturulan seçim strateji merkezlerinde son şekli verildi. 50 sayfa özeti çıkarılan bildirgede ekonomi ayrı bölümde değerlendiriliyor. HDP’nin bildirgesi Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) bileşenleri, sendikalar ve meslek örgütlerinin görüş ve düşünceleri doğrultusuna hazırlandı.
Türkiye’de yoksulluk, işsizlikle ilgili önemli tespitlere yer verilen bildirgede, bu sorunları ortadan kaldıracak çözümler, ekonomik modeller ve ekonomistlerin önerileri sıralanıyor. Bildirgede, düşünce özgürlüğünün, demokratikleşmenin sağlanması, demokrasinin eksiksiz uygulanması, kimlik ve kültürlerin kabul edilmesi ve Kürt sorununun çözümü gibi temel sorunlara da vurgu yapılıyor. Listelerinin yarısına yakınını kadınlardan oluşturan HDP, buna uygun ayrı kadın bildirgesi hazırladı.

Yazarlar