Siyaset 10 milyon kişinin elini sıkacağız

10 milyon kişinin elini sıkacağız

23.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın dün Milliyet’i ziyaret etti.

10 milyon kişinin elini sıkacağız

Partisinin İstanbul’daki seçim hazırlıklarını anlatan Karayalçın, “4 milyon konutun kapısı çalınacak. 10 milyon kişinin eli sıkılacak. 32 bin sandığa sahip çıkılacak. 4 milyon konutun kapısının en az 40 bin kişiyle çalmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve yazarımız Tunca Bengin ile bir araya gelen Murat Karayalçın, partisinin İstanbul’daki seçim hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Karayalçın, en az 40 bin kişi ile ev ziyaretleri yapmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Dört milyon konuttan 10 milyon seçmen 32 bin sandıkta oy kullanıyor. Siyasi görev şöyle tanımlanıyor. 4 milyon konutun kapısı çalınacak. 10 milyon kişinin eli sıkılacak. 32 bin sandığa sahip çıkılacak. Biz CHP örgütü olarak bunu yapmaya hazırlanıyoruz. 4 milyon konutun kapısının en az 40 bin kişiyle çalmaya hazırlanıyoruz. 40 bin tane zıpkın gibi partilimiz, olanaklıysa evlere girilebilmesi için tümüyle kadın. Her eve bir armağan paketiyle gitmek istiyoruz. Genel başkanımızın iyi dileklerinin yazıldığı bir mesajın bir armağan paketiyle gidelim istiyoruz. Alan çalışmalarında da işyeri ziyaretlerini, sokak eylemlerini, semt söyleşilerini önemsiyorum. Bir büyük, bir de nihai miting olsun istiyoruz.”

“Zizek’i çağıracağız”
Karayalçın, ziyareti sırasında İstanbul’un sorunlarına da dikkati çekerek, şunları söyledi:
Dünya genelinde kentlerde gelişen bir sol hareket var. Bunun da öncü kuramcıları, isimleri var. Slavoj Zizek, David Harvey, eski Londra Belediye Başkanı ‘Kızıl Ken’ Ken Livingstone gibi isimleri CHP adına davet etmek istiyoruz. Ayrıca, 700-800 kişilik bir toplantıyla kentsel dönüşümü ele alacağız. Üç konuyu önemsiyorum. Bir tanesi İstanbul’da yoksulluğu yenmek. İkincisi depremin yaratacağı tahribatı giderecek önlemleri almak. Üçüncüsü de İstanbul’un bir rant aracı olarak kullanılmasının önüne geçmek. ‘istanbul2015.org’ ve ‘dikkatcek.org’ diye iki site kurduk. Fotoğraf çekip bu sitelere gönderiyorlar. İkisi de bir katılım mekanizması. Bu siteleri izleyeceğiz. İstanbul planlanmıyor. Planların gerekli yerine getirilmiyor. İstanbul’un sorunu bu.”