Siyaset 11 ay tutuklu kaldıktan sonra Ergenekon kitabı yazdı

11 ay tutuklu kaldıktan sonra Ergenekon kitabı yazdı

14.05.2009 - 14:41 | Son Güncellenme:

.

11 ay tutuklu kaldıktan sonra Ergenekon kitabı yazdı

ERGENEKON soruşturmasında gözaltına alınıp 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, ‘Oyunun Adı Kontra Ergenekon’ adıyla kitap yazdı. Kitabın iki hafta sonra okuyucuyla buluşacağını söyleyen Karabulut, “Bu kitap sadece benim değil, Ergenekon sürecinde mağdur olan herkesin yükselen sesi olacak” dedi.
Ergenekon soruşturmasının ilk dalgasında tutuklanan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Ergenekon soruşturmasını konu aldığı, ‘Oyunun Adı Kontra Ergenekon’" adlı kitabını tamamladı. Gökbörü Kitapevi tarafından yayımlanacak kitabın kapağında örümcek ağları bağlamış demir parmaklıklar ardında puslu şekilde görünen ABD bayrağı yer alıyor. 

ERGENEKON SİVİL DARBEDİR 
Kitabın içeriği hakkında bilgiler veren Karabulut, Ergenekon soruşturmasıyla başlayan gözaltı, tutukluluk ve yargılama sürecininin bölümler halinde okuyucuya sunulacağını söyledi. “Bu kitap sadece benim değil, Ergenekon sürecinde mağdur olan herkesin yükselen sesi olacak” diyen Karabulut, “Ergenekon açık bir sivil darbedir. Bu darbenin arkasındaki güç ABD'dir. Şu anki süreçte Ergenekon'un kontrolünün Türkiye'de olduğu söylenemez. Başbakan Erdoğan bile olayların akışını takip edemiyor. Çünkü ipler Türkiye'nin elinde değil” dedi. 

YURTSEVERLERE SOYKIRIM 
Karabulut, Ergenekon soruşturması ile yurtseverlere karşı soykırım hareketi başlatıldığını savunarak, “Ergenekon karşı tarafı, gerici değişime karşı duranları, ABD’nin kanlı planlarına tepki gösterenleri, yani laik cumhuriyetten yana olanları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına taraf olanları, bölünmeyi istemeyenleri, muhalefeti, yani düşünenleri, bir anlamda etkisiz kılmaktır” diye konuştu.
Ergenekon'u ABD'nin Irak operasyonuna benzeten Karabulut şöyle dedi:
“Türkiye’ye atılan Ergenekon yalanının, Irak’ta bulunamayan kitle imha silahları ile hiçbir farkı yok. Irak'ta bomba atılarak alınan insan canı, Ergenekon'da ise yalan bombalar ile alınan insanlık onuru var.” 

ARKA KAPAKTAKİ İFADELER 
İki hafta sonra piyasaya çıkacak kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:
“Onlarca kitap, binlerce makale ve milyonlarca haberden sonra nihayet yazma hakkı mağdur edilene geldi. Ve Ergenekon’u ilk kez bir tutuklu yazdı. O da sabaha karşı gözaltına alınarak tutuklandı.
İstanbul Emniyeti, Bayrampaşa, Kandıra, Silivri derken 11 ay tutuklu kaldı, 41 duruşmaya katıldı ve tahliyesine karar verildi!
Mahkeme karşısındaki ilk talebi, ‘Tutukluluğumun devamını istiyorum’ oldu. Çünkü, Lozan Barış Anlaşması'nın yıldönümünde yaptığı konuşma, Ergenekon terör örgütünün bir eylemi olarak iddianamede yer almıştı. İşte bu kitap, Lozan süreci ile yoluna devam eden çağdaş laik Cumhuriyet’i insanlık onuru gören Muammer Karabulut’un, ‘Devlet yönetme konusunda yetkisi olan kurum ve kuruluşların, masum vatandaşlarını sabun yaparak ellerini yıkamamaları konusundaki son’ talebidir.
Ergenekon mu? Onu da her sayfada, nasıl bir tertip olduğunu ve doğrular karşısında nasıl yalanlaştığını da ilk kez okuyacaksınız. Ve anlayacaksınız ki Türkiye’ye atılan Ergenekon yalanının, Irak’ta bulunamayan kitle imha silahları ile hiçbir farkı yok. Fakat, anlayacaksınız ki amaç aynı!”