Siyaset 15 Temmuz gazisine anlamlı ziyaret

15 Temmuz gazisine anlamlı ziyaret

30.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında yaralanan ve hastanede tedavi gören Mehmet Yaman’ın ailesiyle bir araya geldi Başbakan Binali Yıldırım da Mehmet Yaman’ı hastanede ziyaret ederek durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı

15 Temmuz  gazisine  anlamlı ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başından yaralanan ve

15 Temmuz  gazisine  anlamlı ziyaret
hastanede tedavi gören Mehmet Yaman’ı hastanede ziyaret etti. Yıldırım, Yaman’ın sağlık durumuna ilişkin babası Mustafa Yaman, başhekim ve doktorlardan bilgi aldı. Başbakan Yıldırım ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, görüntülü arama özelliği ile Mehmet Yaman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesini sağladı. Görüşme esnasında Kısıklı’daki konutunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaman’a birazdan kendisinin Ümraniye’deki ailesini ziyaret edeceği bilgisini verdi. Erdoğan, “Mehmet Bey’in de selamlarını ileteceğim. Seni gözlerinden öptüm. Hastanede de daha sonra ziyaret edeceğim, inşallah” dedi. Gazinin babası Mustafa Yaman ile de bir süre görüntülü konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah sabrınızı arttırsın, inşallah. Allah şifalar versin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ardından Kısıklı’daki konutundan çıkarak, Ümraniye İnkılap Mahallesi Uslu Sokak’ta oturan gazi Yaman’ın evine geldi.

Kuran okudu
15 Temmuz  gazisine  anlamlı ziyaret


Burada yaklaşık bir buçuk saat kalan Erdoğan, Yaman’ın eşini ve iki çocuğunu ziyaret ederek, dua edip Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan, bu sırada, Yaman ile aynı apartmanda oturan İnkılap Mahallesi Muhtarı Mahir Su’nun kızı Arzu Su ve Mesut Uçar’ın nişan merasimine de katılarak, çiftin nişan yüzüklerini taktı. Ziyarette Erdoğan’a, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da eşlik etti. Nişan töreninin ardından evden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sokağı dolduran vatandaşlar, yoğun sevgi gösterisinde bulundu.