Siyaset 18 km’lik metro hattının ilk etabı 2024’te açılacak

18 km’lik metro hattının ilk etabı 2024’te açılacak

31.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı inşaatı başlama töreninde konuşan İmamoğlu, ilk etapta Mahmutbey, Kanuni Sultan Süleyman hattını 2024 yılında açacaklarını söyledi.

18 km’lik metro hattının ilk etabı 2024’te açılacak

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının başlama törenine katıldı. Programa İmamoğlu’nun yanı sıra CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan, Gökhan Zeybek, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldı. Beş ilçeden geçecek 18 kilometrelik hat, 11 istasyondan oluşacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’a yeni bir metro hattının kazandırılmasında ilk adımı atmaktan dolayı duyduğu memnuniyet duyduğunu dile getiren İmamoğlu, finansman ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Hattın hizmete açılmasıyla Esenyurt-Mahmutbey arasının 28 dakikaya düşeceğini belirten İmamoğlu, “Mecidiyeköy’e 60 dakikada gidecek. Kabataş’a 67 dakikada gidecek. Bir uçtan bir uca, yani 43 kilometreyi 67 dakikada katedebilecek. Günlük 1,5 milyona yakın yolcuya bu hat hizmet etmiş olacak. İlk etapta Mahmutbey Kanuni Sultan Süleyman hattını yani 6,5 kilometre uzunluğundaki ve beş istasyondan oluşan bölümünü inşallah 2024 yılında açacağız” dedi.

Entegrasyon noktaları

Mahmutbey-Esenyurt metrosu, Kabataş-Mahmutbey metrosunun Mahmutbey istasyonundan başlayacak. Hat Mahmutbey istasyonunda Kirazlı Kayaşehir metrosu ile Mehmet Akif istasyonunda Ataköy-İkitelli-Olimpiyatköy metrosu ile Temapark istasyonunda ise Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hattı ile entegre olacak.