Siyaset "2023 hedefine engel olamazlar"

"2023 hedefine engel olamazlar"

01.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önünde çok büyük zorluklar ve aynı zamanda fırsatlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu zorlukları fırsatlara dönüştürmek bizim elimizde. Birliğimizden, beraberliğimizden taviz vermezsek 2023 hedeflerine kimse engel olamaz” ifadelerini kullandı.

2023 hedefine engel olamazlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Salacak Sahili’nde düzenlenen “Büyük Üsküdar İftarı” programında konuştu. Birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YEKVÜCUT DİRENDİK: Rabbim bizleri ağız tadıyla nice ramazanlara, bayramlara ulaştırsın. Rabbim bizlere dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyen mazlumlara el uzatacak güç, imkan versin. Rabbim ülkemizin diz çökmesini bekleyenlere, birlik beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat tanımasın. Tek başına, ülkemizin son 6 yılda üst üste yaşadığı hadiseler bile karşı karşıya kaldığımız oyunun büyüklüğünü göstermeye yetecektir. Sokaklarda kaos çıkarmak, mahalleleri çukurlarla bölmek, terör örgütünün kanlı eylemiyle milletimizi sindirmek isteyenlerle hep birlikte mücadele ettik. İktidarımızın ilk döneminde vesayete, FETÖ’nün 17-25 Aralık’ta emniyet ve yargı darbe girişimine, 15 Temmuz’da ise kanlı darbe teşebbüsüne hep beraber karşı durduk. Son yıllarda yoğunlaşan ekonomik saldırılara yekvücut olarak direndik.

Haberin Devamı

İSTANBUL MÜCADELENİN LOKOMOTİFİ: İstanbul bu mücadelenin lokomotifliğini yaptı. Son dönemde Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlediğiniz her miting ülkemizin ve milletimizin düşmanlarına karşı meydan okuyuşuydu. Yenikapı meydanında bir Enderun teravihi kılacağız. Hedef 313 bin kişi. 313 bin mücahit vardı. İstanbul, 1994’ten beri bizi yalnız bırakmadı. Hem sahada hem sandıkta hep yanımızda olan İstanbul’a ne kadar şükran duysak minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Bu şehre aşkımızı vefamızı anlatacak kelimeler bulamıyoruz. 31 Mart’ta 39 ilçeden 25’inde Cumhur İttifakı olarak seçimleri kazandık. İBB seçimlerinde ise demokrasiye ve sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştık. Bizim ortaya çıkardığımız, YSK’nın teyit ettiği sorunlar, hukuksuzluklar olmasaydı bugün bunları konuşmayacaktık. Hiç kimsenin milletimizin iradesine, sandığın namusuna sahip çıktığımız için bizi eleştirmesine hakkı yoktur. YSK üyelerine hakaret etmenin, onların çete diyerek hedef göstermenin haklı gerekçesi olamaz.

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN: 23 Haziran’da bu tüm bu eksikliklerden, kanunsuzluklardan arındırılmış yeni bir seçimle İstanbul, Büyükşehir Belediye Başkanı’na kavuşacaktır. Seçimi kimin kazandığı elbette mühimdir. Ancak çok daha önemli olan nasıl kazandığıdır. Hukuka, vicdanlara uygun şekilde yapılan her seçim sonucu milletimizin de bizimde başımızın üstünde yeri vardır. Sizlerden 23 Haziran’da sandığa ve sandık sonuçlarına sahip çıkmanızı istiyorum. Türkiye’nin önünde hem çok büyük zorluklar ve fırsatlar vardır. Bu zorlukları fırsatlara dönüştürmek bizim elimizdedir. Şayet millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden taviz vermezsek Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına kimse engel olamaz. 94’te belediye başkanı olduğumda İDO Genel Müdürü, Ulaştırma Bakanı, Başbakan, TBMM Başkanı, bu görevlerde bulunmak suretiyle ulusal ve uluslararası camiada çok ciddi birikimlerle sahip olan yol arkadaşım Binali Yıldırım beyi İBB adayı olarak sunduk. İnanıyorum ki tüm İstanbullu hemşehrilerim Binali beye sahip çıkacak.

Haberin Devamı

2023 hedefine engel olamazlar

‘Devler ligine çıkacağız’

Erdoğan, “Hedeflerimize ulaştığımızı da artık ülkemizin önünde bambaşka kapılar açılacak, dünyada devler ligine çıkmış olacağız demektir. Ülkemizde bir kesim hala büyük oyunu görmekte zorlanıyor. Suriye, Irak, Libya, Kıbrıs meselesini bu ülkenin meselesi sananlar, dünyaya gözlerini kapatanlardır. Milli güvenliğimizi güçlendirmek için attığımız adımlarımızı sıradan refleks olarak görenler, ülkemize yönelik tehditleri kavrayamayanlardır. Şu anda yüzlerce teröristi etkisiz hale getiren pençe harekatı ile askerimiz hangi konumda olduğunu ortaya koymuştur” dedi.