Siyaset ‘24 Haziran’da evet kararı onaylanacak’

‘24 Haziran’da evet kararı onaylanacak’

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin Isparta mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte katılan Başbakan Binali Yıldırım, milletvekili adayları ile sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı. “Gül şehrinin gül yüzlü insanları” diye konuşmasına başlayan Yıldırım, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i saygıyla andığını ifade etti.

‘24 Haziran’da evet kararı onaylanacak’

Konuşmasında 27 Mayıs darbesini hatırlatan Yıldırım, “27 Mayıs’ta milletin adamı Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ipe gönderildi. Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum. Aynı darbeci zihniyet 15 Temmuz’da Erdoğan’ı da öldürmek istedi. Ama aziz milletimiz o gece ayaktaydı. Alçaklara geçit vermediniz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Suriyeliler ile ilgili söylemini eleştiren Yıldırım, “Savaştan kaçarak canını kurtaran insanları ‘Ülkelerine geri göndeririz’ diyorlar. Bizim geleneğimizde zordakilere yardım etmek vardır. Kucak açmak vardır. Ama bazıları çıkıp ölümden kaçanlara bile tahammül edemiyor” dedi.

Yine başaramayacaklar

Isparta’nın 16 Nisan referandumunda yüzde 56 oranında ‘Evet’ dediğini hatırlatan Yıldırım, 24 Haziran’ın ‘Evet’ kararının onaylanması olduğunu söyledi. Yıldırım, “Yarım kalan işi tamamlamaya var mısınız?” dedi.

Yıldırım, Isparta’nın ardından geldiği Balıkesir’de ise “Bu ülkenin son başbakanı olarak sizlere hitap etmekten çok mutluluk duyuyorum. Birçok engeli aşa aşa bugünlere geldik. En son 15 Temmuz’da darbe yapmaya, milletin adamını öldürmeye kasettiler başaramadılar, başaramayacaklar. Şimdi de dövizle, dolarla geliyorlar. Yine başaramayacaksınız” diye konuştu.