Siyaset 4 bakandan son dakika önergesi

4 bakandan son dakika önergesi

20.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin istemiyle 4 bakanın fezlekelerini görüşmek için olağanüstü görüşmeleri yaparken Ak Parti’den sürpriz bir adım geldi

4 bakandan son dakika önergesi

17 Aralık soruşturmasından sonra istifa eden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar haklarında soruşturma açılması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Bakanlar, başvurularında, fezlekeler için, “kişisel onurumuzu rencide etmeye yönelik bir ağır karalama kampanyası” ifadelerini kullandı. 55 imzanın yeterli olacağı önergeler için çok sayıda Ak Partili milletvekilinden imza alındı. Ak Parti böylece dört ayrı hedefini gerçekleştirmiş olacak:
- Ak Parti’de yaşanacak firelerin ortaya çıkaracağı görüntü engellenmiş oldu.
- 4 bakan soruşturma komisyonu kurulmasını engellemek.
- Seçim meydanlarında, “biz de bu iddiaların aydınlatılmasını istiyoruz” argümanı kullanılabilecek.
- Ak Parti, kendi önergesiyle TBMM’de kurulacak olan soruşturma komisyonunun çalışma sınırlarını kendisi belirlemiş olacak. Böylece CHP’nin vereceği soruşturma komisyonunun kapsamlı görev alanı Ak Parti’nin hazırladığı önergeyle daraltılmış olacak.
Önergenin önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı’na verilmesi beklenirken, komisyonun kurulması süreci her durumda seçim sonrasına kalmış olacak.