Siyaset 5 saatte 27 klasör dosya incelediler

5 saatte 27 klasör dosya incelediler

05.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesine yönelik işlemlere dair iddialarına ilişkin CHP yöneticileri, iade dosyalarını incelemek için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Ali Haydar Hakverdi ile avukatlar Erol Aras ve Efe Dikbıyık’tan oluşan heyet, dün saat 11.00’de Kızılay’daki Adalet Bakanlığı ek hizmet binasına giderek, bakanlık yetkilileriyle görüştü ve dosyaları inceledi.

5 saatte 27 klasör dosya incelediler

CHP heyetinin incelemesi yaklaşık 5 saat sürdü. Alınan bilgilere göre CHP heyetinin Gülen’in iadesiyle ilgili belgelerden örnek (fotokopi) almasına izin verilmedi. Ancak heyet üyeleri tüm belgeleri inceledi. Heyet, incelemeye ilişkin bir rapor hazırlayarak İnce ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emir, “Çok yönlü bir çalışma yaptık. Neyi aradığımızı biliyorduk, dolayısıyla yeterli bir çalışma yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokrasisinin katıldığını aktaran Avukat Erol Aras da 27 klasör incelediklerini söyledi.
Adalet Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, “CHP heyetine, Bakanlığımız bürokratları tarafından FETÖ elebaşı hakkında ABD makamlarına iletilen iade talepleri hakkında bilgilendirmede bulunulmuş, heyet üyelerinin soruları cevaplandırılmış ve arzu ettikleri evrakı incelemeleri sağlanmıştır” denildi.