Siyaset ‘50 milletvekiliyle af teklifinin arkasındayız’

‘50 milletvekiliyle af teklifinin arkasındayız’

30.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP kampında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yerel seçim, af, ekonomi, dış politika olmak üzere 5 başlık ele alındı. Genel Başkan Bahçeli, af konusundu “50 vekille teklifimizin arkasındayız” dedi.

‘50 milletvekiliyle af teklifinin arkasındayız’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında Kızılcahamam’da gerçekleştirilen kampta, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yerel seçim, af, ekonomi, dış politika olmak üzere 5 başlık ele alındı.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin kısa açılış konuşmasının ardından af tekligini anlatan Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “iyi suç kötü suç yoktur. Suçun tamamı kötüdür. Ancak bizim kırmızı çizgilerimiz var. Terör, kadın çocuklara karşı cinsel suçlar gibi… Eğer cinayeti kapsama alsaydık o zaman sokağa çıkamazdık” dedi. Bahçeli ise bazı milletvekillerinin afla ilgili sorularını yanıtlarken, “Biz af teklifimizin arkasındayız. 50 vekilimiz var. Meclis’te 50 vekiller arkasında dururuz” diye konuştu. Bahçeli, CHP başta olmak üzere affa yönelik eleştirilere sert tepki göstererek şöyle “Bu konuda konuşanlar da bilmeden konuşuyorlar. Ekranlarda teknik bir konu hakkında boş konuşuyorlar. Ankara’dan İstanbul’a yürüyenler söz konusu vatan evlatları olunca ortada yoklar” dedi. Bahçeli, “Stratejik ve taktik” kavramlarını kullananlar için “strateji taktiği parçalar” değerlendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

Üretken belediyecilik

Yerel seçimde ittifak görüşmelerini yürüten Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise MHP’nin yerel seçim stratejisini açıklarken, “Üretken Belediyecilik” vizyon belgesi ile yerel seçimde adaylara yönelik el kitapçığını anlattı.

Durmaz’ın açıkladığı belgede “misyon, vizyon ve hedef”ler tanımlanıyor. Belge, “Milliyetçilik, Çalışkanlık, Adalet, Dürstlük, Çağdaşlık, Kalkınmacılık, Katılımcılık, Rekabetçilik ve Şeffaflık” şeklinde sıralanan 9 ilkeye dayandırıldı.

Makyajcı, rantçı ve ihale talanına dayalı belediyecilik alanına meydan okunduğu dile getirilen belgede, kentlerde her türlü doğal zenginliği koruyarak, yaparken bozmayarak bütüncül bir belediyecilik anlayışının gösterileceği kaydediliyor.

İhtiyacın askıda

Bahçeli’nin “askıda ekmek” kampanyasında olduğu gibi belediyecilik hizmetlerinde “ihtiyacın askıda” projesine yer veren MHP, alan elin veren eli göremeyeceği bir anlayışla kentin ileri gelenleri ve sosyal yardım kuruluşları ile işbirliğine gidilebileceğini kaydetti. Dul, yetim, hasta engelli, kısaca bakıma muhtaçlara yönelik “tok karın sıcak yuva” projesine de vurgu yapıldı.

‘30 dakika hayal kurun’

Haberin Devamı

Kampta belediye başkanı adaylarına yönelik hazırlanan “aday el kitapçığı” da dağıtıldı. Kitapçıkta şu ilginç tavsiyeler yer aldı:

- PROJE SEÇİN: Kendinize bir prestij yatırım projesi seçin.
- GENEL SİYASETTEN UZAK: Yerel seçimde genel siyasetten uzak durun.
- EVLİLİKLERİ KUTLAYIN: Rozet takın, sadece cenaze törenlerine gitmekle kalmayın. Doğum ve evlilikleri de kutlayın. Kendi el yazınızla küçük notlar gönderin.
- SOSYAL MEDYA: Sosyal medyada kendi sayfalarını oluşturun. Seçim sürecinde cep telefonlarınızı siz açın.
- LÜKS ARABAYA BİNMEYİN: Ne çok kötü bir araba ile fakirlik edebiyatı yapmayın. Ne de çok pahalı bir araba ile hava atıyormuş görüntüsü vermeyin.
- EZAN ARASI: Konuşma sırasında ezan okunursa ara verin.
- İKTİDAR ELEŞTİRİSİNE DİKKAT: Mümkünse diğer parti liderlerini siz eleştirmeyin. İktidarı eleştirirken hakaret etmeyin, yerin ölçüyü kaçırmayın. Basını ağır eleştirmekten kaçının
- AMCA DAYI DEYİN: Ortama göre sıfatlar kullanın, amca, dayı, hanımefendi, beyefendi deyin.
- KIYAFET VE TIRAŞ UYARISI: Beyaz ya da açık renk gömlek giyin. Tıraşsız halkın önüne çıkmayın.
- UYKUNUZU ALIN: Ne kadar işiniz olursa olsun uykuya zaman ayırın. Gerektiğinde vitamin takviyesi alın.
- HAYAL KURUN: Her gün 30 dakika yalnız bir odada hayal kurun.
- ADA/YESEMİN ÇAYI: İkramlarda ada/yasemin gibi bitki çaylarını tercih edin.