Siyaset 6 bin davetliyle yılın nikâhı

6 bin davetliyle yılın nikâhı

15.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar dün evlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin şahitliğini aralarında Gül, Davutoğlu, Org. Akar ve yabancı devlet başkanlarının da bulunduğu 8 kişi yaptı...

6 bin davetliyle yılın nikâhı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen nikâh töreninde dünyaevine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin nikâh şahitliğini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Baykar Makina’nın sahiplerinden Selçuk Bayraktar, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde 6 bin davetlinin katıldığı tören ile dünyaevine girdi. Düğün öncesi Selçuk Bayraktar, sabah saatlerinde Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gitti ve Sümeyye Erdoğan’ı aldı. Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, siyah renkli BMW marka gelin arabasıyla konvoy eşliğinde Tarabya’daki Huber Köşkü’nden çıktı. Beyaz bir kıyafet giyen Sümeyye Erdoğan, ön koltukta otururken aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

Helikopterle geldi

Günler öncesinden hazırlıkların başladığı, geniş güvenlik önlemi alınan Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne giden çiftin ardından bölgede nikâh töreni hareketliliği de başladı. Davetliler Basın Ekspres Yolu’ndaki Güneşli Köprüsü’nü kullanarak salona ulaşmaya çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise tören alanına eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak ile birlikte helikopterle geldi. Helikopter yakındaki bir futbol sahasına indi. Erdoğan ailesi makam aracına binerek nikâha geldi.

Haberin Devamı

Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasının yanı sıra yurtdışından da çok sayıda davetlinin katıldığı törenin saat 15.00’te başlaması planlanıyordu. Ancak yoğunluk nedeniyle tören 1 saat 15 dakika gecikmeli başlayabildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan nikâh töreninde Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın hayatlarını konu alan “Sümeyye&Selçuk hatıra filmi” adıyla 25 dakikalık bir barkovizyon gösterisi yayımlandı. Filmde Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ın hayat hikâyeleri yakınlarının da anlatımıyla ekrana yansıtıldı. Çiftin okudukları okullar ve yaptıkları çalışmaların anlatıldığı filmin sonunda Erdoğan ve Bayraktar’ın nişan törenlerinden fotoğraf kareleri de yer aldı. Selçuk Bayraktar’ın yakını Mehmet Fatih Kacır, “Her zaman çok rahat, neşeli, çok konuşkan, coşkulu olan Selçuk ağabey bir anda biraz daha durgunlaşmaya, biraz daha derin düşüncelere dalmaya başladı. Biz kendisinin çok aşık olacağını düşünmüyorduk herhangi bir insana bu dünyada. Demek ki aşk onun için de kaçınılmaz bir sonmuş” dedi. Filmin sonunda bir parkta birlikte yürüyerek kuşlara simit atan çift için “Gayretleri, ümitleri, bir zorluktan diğerine geçen öyküleriyle Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar, şimdi el ele verdiler” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

8 nikâh şahidi

Saat 16.15 sıralarında nikâh törenine geçildi. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın “Bu son olsun” şarkısının müziği eşliğinde çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin nikâh şahitliğini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.


Hayat hikâyeleri yayınlandı

6 bin davetliyle yılın nikâhı

Nikâh töreninde Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ın hayat hikayelerinin anlatıldığı bir film yayınlandı. Sümeyye Erdoğan’ın binicilik sporu, bungee jumping yaptığı pek çok kişi tarafından ilk defa törendeki bu filmden öğrenildi.

Haberin Devamı

Demirören ailesi de nikâhtayı

Nikâh törenine Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da katıldı.

Olağanüstü güvenlik

- Sümeyye Erdoğan-Selçuk Bayraktar çiftinin nikâh töreniyle ilgili hazırlıklar önceki gece boyunca sürdü. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da, gece saatlerinde nikâhın yapılacağı yere gelerek çalışmaları bizzat yerinde denetledi. Bu sırada, bomba uzmanı polisler nikâhın yapılacağı bölgede detaylı patlayıcı madde araması yaptı.

- Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.

Haberin Devamı

- Törenin yapıldığı kültür merkezinin çevresinde adeta kuş uçurtulmazken, kültür merkezine çıkan tüm ana cadde ve ara sokaklar 3 TIR dolusu demir bariyerlerle kapatıldı. Bölgedeki esnaf da kepenk kapattı.

'Bu son olsun'

- Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın “Bu son olsun” şarkısının müziği eşliğinde çıktı.

?

- Törene bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları, sanatçılar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Nikâh töreni için Katar’dan da davetliler geldi. Misafirler Boeing 747 tipi uçakla İstanbul’a geldi. Uçağın yanında Başbakanlık filosuna ait TC-ANA,TC-CBK,TC-DAP ve TC-ATA uçakları da yer aldı. Misafirleri kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan karşıladı.

- Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller ile eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’ın yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel de nikâha katıldı. Eski bakanlar Egemen Bağış ve Muammer Güler de nikâh törenine katılan isimler arasındaydı. Kabinedeki bakanların büyük bir çoğunluğu da törendeydi.

Nikâh hediyesi

6 bin davetliyle yılın nikâhı

- Nikah şekeri yerine davetlilere üzerinde Kalem Suresi’nin 1. ayeti “Nûn. Kaleme ve satır satır yazdıklarına yemin olsun. Kalem,1” yazılı olan siyah bir kutu hediye verildi. Kutunun içinde de çiftleri sembolize eden iki adet siyah renkli kurşun kalem olduğu görüldü.

- Sanatçılar Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve ALS hastası Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek de nikâh törenine gelenler arasındaydı.

- Nikâha katılanlara nikâh salonunun girişinde alkolsüz içecek ikram edildi.

Twitter’dan teşekkür

Nikâh öncesi Sümeyye Erdoğan, Twitter hesabından, “Mutlu günümüzde tebriklerini ileten tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi. Selçuk Bayraktar da askerlerin kendisine yolladığı bir fotoğrafı paylaştı. “Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH” yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, “Şırnak’ta operasyon nedeniyle gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış” diye yazdı.

6 bin davetliyle yılın nikâhı