Siyaset ‘8 sene içinde yerli İHA-SİHA’lar yaptık’

‘8 sene içinde yerli İHA-SİHA’lar yaptık’

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’ne katıldı.

‘8 sene içinde yerli İHA-SİHA’lar yaptık’

Gelişen teknolojilerin önemine değinen Albayrak, “Afrin’de yaşananlar.. Ben hep anlatıyorum; ordumuz güçlü, askerimiz güçlü. Hem çok daha etkin ve dominant hem sonuç odaklı, başarılı operasyonu gerçekleştirilmesinde İHA’ların SİHA’ların etkisi yok mudur? Vardır dimi. 2009’da bu sektörde esamemiz okunmazken oluşan dış politika kriziyle ‘Biz kendimiz üretelim’ deyip 8 sene içinde kendi yerli ve milli mühendislerimizle en son teknolojiyle takip edip sadece nokta atışı silahlarla, toplarla, füzelerle vurma değil, istihbaratın, bilginin paylaşılmasıyla savaşın kuşatmanın seyrini değiştirecek bir süreç ortaya konuldu.

Haberin Devamı

15 sene önceki Türkiye böyle bir operasyonda böyle başarılı sonuç alabilir miydi? İnanç, iman olacak ama bu da olacak. Bununla ilgili çok fazla bir süreç örnek saymak mümkün” diye konuştu.

Dünyanın çok büyük bir kırılmanın eşiğinde olduğuna dikkat çeken Bakan Albayrak, “Bu yüzyıl emin olun belki binlerce yıllık dünya tarihindeki en büyük kırılmanın yaşanacağı günlerin geçtiği bir dönem, bir sürece şahitlik ediyoruz. Türkiye olarak bizler 81 milyonluk bir ülkeyiz. Ama hinterlandımızda baktığımızda yüz milyonlarca nüfusa sahip bir coğrafyadaki insana, toplumlara ve devletlere de etki ediyoruz aynı zamanda. Dolayısıyla dünü, bugünü, yarını şekillendirirken önce bir geçmişten başlamak lazım” dedi.

Haberin Devamı

‘8 sene içinde yerli İHA-SİHA’lar yaptık’

Oğlu ile bilek güreşi yaptı

Bakan Albayrak, oğlu Ahmet Akif ile fuar alanlarında çeşitli etkinliklere katıldı. Bisiklet pedalı çevirerek elektrik enerjisi elde etmek için kıyasıya yarışan Bakan Berat Albayrak ve oğlu Ahmet Akif’in bilek güreşi, renkli anlara sahne oldu.