Siyaset AB’ye "özelleştirme" göndermesi

AB’ye "özelleştirme" göndermesi

30.10.2013 - 13:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5. İzmir İktisat Kongresi’nde önemli açıklamalar yaptı.

AB’ye özelleştirme göndermesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5. İzmir İktisat Kongresi’nde önemli açıklamalar yaptı.
Başbakan Erdoğan, 5. İzmir İktisat Kongresi’nde konultu. Erdoğan, Cumhuriyet’in sadece İstanbul sermayesinin değil, Türkiye’nin değeri olduğunu ifade etti. Başbakan, “Bugün cumhuriyetimizin temel felsefesi gibi lanse edilen uygulamalar, cumhuriyetin değil sonraki dönemin uygulamalarıdır. Bunu çok iyi ayırt etmek gerekir. Anadolu sermayesini itelemek, cumhuriyetin politikası değildir” diye konuştu.
11 yıllık AK Parti iktidarları boyunca kalkınmada Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını söyleyen Başbakan, “Türkiye dış yardımlarını en fazla artıran ülke oldu” dedi. Erdoğan, özelleştirmeler konusunda Avrupa Birliğini de eleştirerek, “Her ne kadar Avrupa Birliği bizim ağır hareket ettiğimizi de söylese de ben AB’ye gönderme yapmak istiyorum: AB’nin önce kendi ülkelerine bir bakması lazım. Kendi ülkelerini incelemiyorlar. Özelleştirmeleri en başarılı yürüten biziz. Bütün engellemelere rağmen ilerliyoruz” dedi.
Başbakan bir de müjde verdi. Erdoğan, “İnşallah yılbaşına kadar Ankara-İstanbul hızlı tren hattını ta bitireceğiz” ifadelerini kullandı.