SiyasetABD’den Sincar teminatı

ABD’den Sincar teminatı

02.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın Sincar bölgesinden çıkartılması için ABD’nin Türkiye ile işbirliği yapacağını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “El Bab ele geçirildi ama her şey tam bitmiş değil. Askerlerimiz daha oradadır” dedi...

ABD’den Sincar teminatı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir’deki temasları kapsamında Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab’daki durumu değerlendiren Çavuşoğlu, “El Bab ele geçirildi ama her şey tam bitmiş değil, temizlik yapılıyor. Güvenliğin tam olarak sağlanması lazım. Buralar ayrıca tam olarak terörden arındırılmış güvenli bölgelerdir. Bu güvenli bölgelere insanlar dönmeye başladılar. Suriye’nin başka yerlerinden de insanlar geliyor. Türkiye’den de bugüne kadar 50 binden fazla Suriyeli bu bölgelere döndü. Buraların güvenliğini yerel güçlere tabii ki devretmek lazım ama bunu da hazırlamak lazım. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda el Bab’da önemli bir başarı elde edildi. Fakat bizim askerlerimiz daha oradadır” diye konuştu.
Sincar’daki PKK yapılanması
Gazetecilerin Sincar’daki PKK yapılanması konusundaki sorusunu da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “PKK nerede olursa olsun, nereye yerleşirse yerleşsin mücadelemizi sürdüreceğiz. Şu anda Kandil’de nasıl mücadele ediyorsak ikinci bir Kandil oluşturmak için Sincar bölgesinde de bazı yapılanmalara girdiler. Biz burada da ve diğer yerlerde de mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerekli müdahaleleri de yapacağız. Mücadelemizin bir parçasıdır, nerede olursa olsun müdahale etmek.”
Sincar’daki PKK yapılanmasına ilişkin ABD Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü aktaran Çavuşoğlu, “Kendileri de PKK ile mücadelede özellikle Sincar bölgesinden çıkarılması ile ilgili bizlerle iş birliği yapacaklarını ve planlarının hazır olduğunu söylediler” dedi.