Siyaset ABD’li Sözcünün kılavuzu karga

ABD’li Sözcünün kılavuzu karga

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün Anadolu Ajansı  Editör Masası’na konuk oldu ve soruları yanıtladı.

ABD’li Sözcünün  kılavuzu karga

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Zafer Çağlayan hakkında kararla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkilerin ulusal ve uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtti. ABD’deki soruşturmanın, 17-25 Aralık sürecinin FETÖ’nün yargı ve emniyet içindeki mensuplarınca hazırlanan fezleke taslağı üzerinden yürüdüğünü, bu bilgilerin New York Eyalet Başsavcısı Preet Bharara’ya FETÖ’nün ABD’deki temsilcileri tarafından verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün açıklamalarına tepki göstererek, “ABD gibi büyük bir devletin önemli bir bakanlığının sözcülüğünü yapan birisinin benim sözlerimi okuyarak cevap vermesi lazım. Yani ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türk Hükümeti Sözcüsünün açıklamalarını okumadan, aktarılan bilgiler üzerinden eğer değerlendirme yaparsa o zaman kendisini gülünç durumuna düşürür. Bizim güzel bir atasözümüz var, kılavuzunu herkesin iyi seçmesi lazım. Kılavuzunuz karga olursa sıkıntıya düşersiniz, onun için Sayın Sözcü’ye tavsiyem, kılavuzunu doğru seçsin” dedi

‘Erken seçim yok’

Erken seçim tartışmalarını değerlendiren Bozdağ, “Muhalefetin kendi beklentilerini ifadesi var ortada ama bir erken seçim söz konusu değildir. Ak Parti bugüne kadar seçimleri vaktinde yapmak konusunda bir gelenek oluşturdu. Bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Seçim, 2019’un 3 Kasım’ında” dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, CHP’nin Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile ilgili Danıştay’a başvurusuna ilişkin, “Sayın Güngör, yargı görevi yapanların, CHP’nin bu saygısız dilinden rahatsızlığına tercüman olmuştur, onların hissiyatını dile getirmiştir. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını bir kez de yüksek yargı başkanı olarak ifade etmek durumunda bırakılmıştır. Yargı, CHP tarafından kendisini savunma mecburiyetine itilmiştir” dedi.