Siyaset ABD-Rusya restleşmesine Türkiye'den ilk tepki

ABD-Rusya restleşmesine Türkiye'den ilk tepki

11.04.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

ABD-Rusya restleşmesi ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Zaman sokak kavgasını bırakma zamanı" ifadesini kullandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Sorunlar askeri yöntemle çözülemez" dedi.

ABD-Rusya restleşmesine Türkiyeden ilk tepki

Avrusya Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım ABD-Rusya restleşmesi ile ilgili olarak "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Sonucu sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamın değildir. Zaman bölgedeki yaralı sarma zamanıdır" dedi.

Haberin Devamı

'Zaman sen daha güçlüsün, ben daha güçlüyüm' kavgasını bir kenara bırakma zamanıdır" diyen Yıldırım şunları dile getirdi: "Hepimize ortak sorumluluk düşüyor. Özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkeler, Birleşmiş Milletlerin daimi temsilcileri bugünlerde çok daha büyük sorumluluk altındalar. Yaptıkları ne; tweetler atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Kardeşim dünyanın, bölgenin geleceğini sizin karşılıklı atışmanıza, milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacak? Efendim 'Benim daha iyi füzem var.' Yok öbürü diyor 'benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım. Göndermezsen şöyle olur.' Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Sonucu sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamanı değildir. Zaman bölgedeki yaralı sarma zamanıdır."

Haberin Devamı

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise , Çankaya Köşkü'nde Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Doğu Guta'da kimyasal silahlar kullanıldığına dair veriler geliyor" diyen Bozdağ, ABD-Rusya restleşmesi ile ilgili de 'Sorunlar askeri yöntemle çözülemez" ifadesini kullandı ve itidal çağrısı yaptı.

Trump'ın 'Füzelerimiz geliyor, hazır ol, Rusya' tweet'inden dakikalar sonra Rusya'dan 'Akılı füzeler teröristleri hedef alsın' yanıtı geldi.

MİT'in yurt dışındaki operasyonları ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Terör varlığını sürdürdüğü sürece Türkiye, dünyanın her yerinde teröristlerin ensesinde olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA MEYDAN OKUDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun er meydanı çağrısına yanıt veren Bozdağ, "Kılıçdaroğlu gerçekten er isen er gibi davran, cumhurbaşkanı adayı ol, rakip ol" çağrısı yaptı.