Siyaset ‘ABD yargısı FETÖ’ye alet edildi’

‘ABD yargısı FETÖ’ye alet edildi’

12.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Hükümet sözcüsü Bozdağ, ABD yargısının eski bakan Zafer Çağlayan’ı tutuklama kararına ilişkin “Sarraf üzerinden FETÖ’nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir” dedi ›› Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kavga varsa sonuna kadar kavga’ sözlerine ise “Kavga ederek iktidar olamazlar. Halkın gönlünü alarak iktidar olunur” şeklinde yanıt verdi

‘ABD yargısı FETÖ’ye  alet edildi’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Çankaya Köşkü’nde Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ekonomiyi yakından ilgilendiren olumlu algılanacak önemli bir değişiklik ve reform içeren kanun teklifini sunduğunu ifade eden Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de Helal Akreditasyon Kurumu Kanunu’na ilişkin sunum yaptığını kaydetti. Bozdağ, gündeme ilişkin şunları kaydetti:
YANILMA İMKANI YOKTUR: (SİHA’ların sivilleri vurduğu tartışması) Haksız ve yanlı bir açıklama. Densizliktir. SİHA’lar ile alınan görüntüler çok net görüntülerdir, yanılma imkanı olmadığını özellikle ifade edeyim. Kılıçdaroğlu, kimlik soruyor, belge soruyor ama teröristin kimliği olur mu? Teröristin kimliği olmaz belgesi de olmaz. PKK terör örgütü ‘siviller katlediliyor diye’ yalan ifade etmiştir. Aynı propaganda dönemi Sezgin Tanrıkulu tarafından üstlenilmiştir. Söz konusu olayda birisi olay yerinde hayatını kaybetmiştir. 3 tanesi evde 2’si taburcu ediliyor. Biri soruşturma kapsamında tutukludur. Terör örgütü üyesi oldukları konusunda yeteri kadar bilgi var. Kılıçdaroğlu’ndan terörle canı pahasına mücadele eden askere polise saygısızlık yapan Tanrıkulu’nu ‘senin yaptığın densizlik’ diye disipline sevk edip uzaklaştırmasını beklerdim.
DEVLETİN ÇIKARINI KORUDU: (ABD yargısının Erdoğan’ın korumalarının gözaltı ve Zafer Çağlayan’ın tutuklanması kararları) Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi ulusal hukuka ve uluslararası hukuka uygundur.
ABD’de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen, bakanımızın ismi karıştırılan hadise 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yoluyla yapmak istediği ve başaramadığı darbe teşebbüsünün aynen ABD yargısını kullanarak yapmaktır. Çok net bir şekilde Sarraf üzerinden FETÖ’nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir. New York bölge eyalet savcısı elinde olan belgeler, kağıt parçaları FETÖ tarafından kendilerine iletilmiştir. FETÖ’nün hesabına ABD yargısı alet edilmiştir. Hakimliğini yapacak olan kişi Richard Berman FETÖ’nün konferansına katılmış ve FETÖ argümanları ile Türkiye’yi eleştirmiştir. ABD’li yetkililere düşüncelerimizi net ifade ettik. Sayın bakan devletin çıkarlarını korumuştur. Yasalara uygun görevini yapmıştır. Yapılan kirli oyunun bir parçasıdır.
Korumaların 4’ü olay yerinde değildi: Korumalarla ilgili hususa gelince, iddianame düzenlendi. 15’i korumalar. 4’ü olay yerinde orada değil. Heyette olmayan bir kişiyi de davaya dahil ediyorlar. Yanlı mesnetsiz bir iddianame var; PKK-PYD terör örgütü yanlılarının verdikleri ifadelerle hazırlanan bir iddianamedir. Diğer koruma görevlilerinin ifadeleri yoktur. Bir eylem yapıldığında engellenmesi gereken ABD güvenlik görevlileridir. Engellemesi gerekenler engellemiyorlar. Yanı başına kadar gelmesine izin veriyorlar, Türk görevlileri sorumlu tutuyorlar. Türkiye-ABD ilişkilerine bu iddianameler yoluyla zararlar verilmektedir. İki dost ülkenin ilişkilerinin olumlu olması iki ülke çıkarınadır. Bozmak isteyen çevrelerin önemli gayretlerde olduğunu biliyoruz.

Terörü bitirme formülünü açıklasın

(Kılıçdaroğlu’nun ‘kavga varsa sonuna kadar kavga’ ve ‘terörü 4 yılda bitiremezsem siyaseti bırakırım’ açıklaması) 4 yıl içinde bitirecekse koluna takıp yürüdüğü kişileri de bırakması lazım. HDP, PKK’nın siyasal bir uzantısıdır. Adalet Yürüyüşü’nde ve diğer pek çok konuda nasıl bir dayanışma içinde olduğunu görüyoruz. İş başında olan hükümet var. Terörü bitirecek bir formül varsa, buradan laftan öte formülleri milletin önüne koymaya davet ediyorum. Terörle etkin ve kararlı mücadele sürecektir. PKK, hiçbir dönemde olmadığı kadar kayıp vermiştir; planlı programlı eylem yapacak kabiliyeti kaybetmiştir. Önemli adımlar atılmasında SİHA’ların önemi vardır. SİHA’ların terör karşı kullanılmasını eleştiren milletvekili Kılıçdaroğlu partisindedir.

Referandumun faydası yok

Bozdağ’ın açıklamalarından diğer satır başlıkları şöyle:
GÖZDEN GEÇİRİLMELİ: (Kuzey Irak’taki referandum) Bu referandum bölgedeki huzur, istikrar ve barışa zarar verecektir. Barzani’ye de bölgedeki Kürtlere de bir faydası yoktur. Çağrımız referandumu iptal etmeleridir. Vakit gelmeden önce yeniden gözden geçirmeleridir.
MODERN GERİCİLER: (ODTÜ’deki yol çalışması konusunda) Ankara’da Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerinden biri yapılıyor. ODTÜ arazisinin yanı başında. Trafiğin düzenlenmesi gerekiyor. İhtiyaç olunca özel mülkler de kamulaştırılabilir. Yol ihtiyacı var mı, var. Yapılan iş bu ihtiyacı karşılamaktan ibarettir. Bir tünel de yapılacak. Ancak tünel yapılırken bazı ağaçların nakli ve kaldırılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın da talimatı ile ODTÜ rektörü ve belediye başkanı bir araya geldi ve mutabakat sağlandı. Mevcutlardan daha fazla alan ağaçlandırılacak. Yapılan iş millete hizmet işidir. Bu olaya karşı olanlar her şeye toptan karşı. Üçüncü köprü, havaalanı onlara da karşıydılar. Bunlar çağımızın modern gericileri.
MERKEL İÇİN GÜVENLİ: (Almanya’ya Türk vatandaşlarının seyahat edebileceği açıklaması) Merkel’e Almanya’nın nasıl göründüğünü bir de oradaki Türklere bir de Almanya’daki Müslüman ve yabancılara bir de bize sorsun. Almanya, teröre destek verenleri serbest geziyor PKK, DHKP-C serbest, serbetten öte himaye ediliyor. Teröristler için Almanya özgür bir vatan. Teröristler için toplanma hakkı var ama bir Cumhurbaşkanının toplanma hakkı yok. Türk düşmanlığı zirvede. Merkel’e soruyorum; cami kundaklayanlardan kaçını tespit ettiler de yargı önüne çıkardılar. Solingen’i yapanlar için hangi işlemler yapıldı. Doğru Almanya, Merkel için güvenli bir ülke. Türk olunca daha havaalanında ayrımcılık başlıyor.

Kavgayla iktidar olunmaz

Siyasette kavga yoktur, olmaması lazım. Kavga ederek iktidar olamazlar. Halkın gönlünü alarak iktidar olunur. Meşru yoldan değil; eylem yapacağız kavga yapacağız diyorlar. Bu millet eylem yapanları kavga edenleri sevmez. Aklıselime iktidar imkanı verir. Kavga yapmaya değil politika yapmaya davet ediyorum. Kavga edene bu halk iktidar yüzü göstermedi. PKK iktidar olurdu çoktan DHKP-C iktidar olurdu. Demokrasiye inanan birisi ben kavga edeceğim demez. Ben inandığım fikirleri anayasaya uygun şekilde savunacağım demez. Ak Parti kavga ederek iktidara gelmedi.