Siyaset ‘Acıları dindirmek için oradayız’

‘Acıları dindirmek için oradayız’

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım “Mehmetçiğin acıları dindirmek için Afrin’de olduğunu söyledi. Ak Parti Muğla Kadın Kolları Kongresi’ne katılan Yıldırım, “Biz her kongremizden daha güçlü çıkar, saflarımızı daha da sıkılaştırırız” dedi.

‘Acıları dindirmek için oradayız’

‘Emin adımlarla’

Haberin Devamı

“Afrin... Analar ne aslanlar doğurmuş, maşallah” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrin’de kahraman Mehmetlerimiz destan yazıyor, ay yıldızlı bayrağı en yüksek tepelerde dalgalandırıyor. İki gün önce kalleşçe şehit ettikleri kardeşlerimizin kanı yerde kalmadı, Racu’yu ele geçirdiler, emin adımlarla Afrin’e doğru kahramanlarımız ilerliyor. ”

Yıldırım, bölgede barış, kardeşlik, huzur ve güven ortamının tesisini istediklerinin ve bunun için mücadele verdiklerinin altını çizerek, “Biz Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin acısını dindirmek için oradayız. Fırat Kalkanı Harekatı’yla oluşturduğumuz güvenli bölgeler gibi Afrin’de de teröristleri temizleyip Afrin’i asıl sahiplerine, Araplara, Kürtlere, Türkmenlere, zulüm gören kardeşlerimize teslim edeceğiz. Mazlumların yaralarını saracağız, orada yaşayan kardeşlerimizi zulümden kurtarıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Baraj derdi bitti’

Başbakan Yıldırım, iki seçimin yapılacağı 2019 yılının “yeni bir milat” olacağını, siyasi yönetimin, yeni seçimlerden sonra “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle daha da güçlü hale getirileceğini belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu: “Biz Ak Parti olarak MHP ile ‘Cumhur İttifakı’nı şimdiden ilan ettik, hayırlı uğurlu olsun. Dedik ki, eğer mesele memleketse gerisi teferruatt. Seçim sistemiyle ilgili düzenlemeleri Meclis’e verdik. Bu düzenlemelerle seçim güvenliği daha da artacak, küçük partilerin baraj derdi ortadan kalkacak, yani temsilde adalet tam anlamıyla gerçekleşecek. Siyasette hileyi, hurdayı, hülleyi ortadan kaldıracağız. Seçim sonrasında yaşanan hükümet kurma krizlerini de vesayet heveslerini de tarihe gömeceğiz. Açık, şeffaf, güvenli bir seçim gerçekleştireceğiz.”

‘Yanınıza kâr mı kalacak?’

Başbakan Yıldırım AK Parti Manisa Gençlik Kolları Kongresi’ndeki konuşmasında 28 Şubat davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım şunları söyledi: “28 Şubat’ı yapanlar hesabını veriyor, verecek dedik. Bundan rahatsız olanlar olmuş. Tabii ki rahatsız olacaksınız. Yaptıklarınızın yanınıza kar mı kalacağını zannediyorsunuz. Darbe yapmaya kalkışanlar hesabını mutlaka verecek, başka yolu yok. Kalkmış diyorlar ki efendim ‘Başbakan açıklama yaparak yargıyı baskı altına alıyor.’ Hiçbir yargıcımız baskılara, telkinlere kulak asmaz. Yargıçlarımıza böyle suçlamalar yapmak ancak ve ancak bu haksızlığı, hukuksuzluğu, darbeyi yapanların marifetlerinin ortaya çıkmasının verdiği bir paniktir, korkudur, telaştır. Korkunun ecele faydası yoktur.”