Siyaset ‘Adalardaki silahları onlara göstereceğiz’

‘Adalardaki silahları onlara göstereceğiz’

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın anlaşmalara aykırı olarak Ege adalarını silahlandırmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Şimdi konuşsunlar, iktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz” dedi.

‘Adalardaki silahları onlara göstereceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan’dan bunun hesabını iktidara geldiklerinde soracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Filistinlilere yardım götüren Mavi Marmara gemisine, uluslararası sularda İsrail’in düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Çetin Topçuoğlu’nun İstanbul Beykoz’da oturan ailesini ziyaret etti. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından ziyarete ilişkin şunları söyledi: “İktidar olduktan sonra inşallah neler yapacağımızı, haklarını nasıl arayacağımızı, onların yanında olduğumuzu anlatmak için geldik. Mavi Marmara olayını biliyorsunuz, şehitlerimiz var. Şehitlerimizin kanı üzerinden İsrail’le pazarlık yapıldı ve bir anlaşma zemini arandı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu dava bitmiş bir dava değildir, biz bu davayı kapatmış değiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu aramak zorundayız. Siz kendi vatandaşınızın hakkını hukukunu korumayıp da ne yapacaksınız? O nedenle geldik, oturduk, konuştuk, dertleştik. Olayı anlatan kardeşimiz gözyaşlarını tutamadı. Hala bu acı yaşanıyor. Bunu çözmek zorundayız. Bazı istekleri oldu, o isteklerin de takipçisi olacağız.”

Haberin Devamı

‘Bizi biliyorlar’

CHP lideri, Yunanistan’ın anlaşmalara rağmen Ege’deki adaları silahlandırmasına ilişkin olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: “İktidar değişecek, iktidar olacağız. Yunan iktidarları bizim Kuvayı Milliyeci olduğumuzu biliyorlar. Bizim hangi gelenekten geldiğimizi, ülkenin çıkarlarını nasıl koruduğumuzu da gayet iyi biliyorlar. Aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de rahmetli Erbakan’ı da çok iyi biliyorlar. Şimdi konuşsunlar, iktidara geldiğimizde o adalardaki silahların ne olacağını biz onlara göstereceğiz.”