Siyaset ‘Adalet Kurultayı herkesin kurultayı’

‘Adalet Kurultayı herkesin kurultayı’

06.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Adalet  Kurultayı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değildi. Demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku savunan herkesin kurultayıydı. Türkiye demokrasisi için çok önemli bir deneyim oldu” dedi.

‘Adalet Kurultayı  herkesin  kurultayı’

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, yargıya güvensizliğin yüzde 70’i geçtiğini savundu. Yargı bağımsızlığının yok edildiğini iddia eden Ağbaba, Ak Parti, MHP, CHP ve HDP’ye oy veren kimsenin yargıya güvenmediğini ileri sürdü. Bin 87 öğretmenin sürgün edildiğini de öne süren Ağbaba, eğitim yılının açılmasına 2 hafta kala yapılan bu sürgünlerle sadece öğretmenlerin değil, öğrenci ve velilerin de cezalandığını iddia etti.

Ağbaba, Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’na ilişkin olarak da şunları söyledi: “Adalet Kurultayı, Adalet Yürüyüşü gibi Türkiye’de adalet, demokrasi arayan herkesi bir araya getirdi. Adalet Kurultayı, CHP’nin değildi. Demokrasiyi, adaleti, hakkı, hukuku savunan herkesin kurultayıydı. Türkiye demokrasisi için çok önemli bir deneyim oldu. İlk kez 700’e yakın insan bu kadar derinlikli tartışmalar yaptılar. Bu çıkan tartışmaları CHP olarak biz önümüzdeki dönem yol haritamız olarak kullanacağız.*

Haberin Devamı