Siyaset 'Adalet ve Cesaret kurultayı olacak'

'Adalet ve Cesaret kurultayı olacak'

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP 36. Olağan Kurultayı’nın ana temasının ‘adalet ve cesaret’ olacağını açıklayan Tezcan, İstanbul İl Başkanı’nı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “Senin yanağında hâlâ Hikmetyar’ın dizinin sıcaklığı var” diye seslendi.

Adalet ve Cesaret kurultayı olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili sözlerine, “Eğer geçmişte bir şeyleri dönüp araştırmaya kalkacaksanız, Sayın Erdoğan bizim hiçbir partilimize söyleyecek bir sözün yoktur. Çünkü senin yanağında hâlâ Hikmetyar’ın dizinin sıcaklığı vardır. Geçmişteki fotoğrafları eğer arşivlerden indirecek olursak, arşivlerde boğulursunuz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun bu hafta sonu, eski Genel Başkanları Deniz Baykal’ı ziyaret etmek üzere Almanya’ya gideceğini belirtti. Tezcan’ın açıklamaları özetle şöyle:

AYM YERİNE ERDOĞAN’IN EMRİNE UYdular: (AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararı) Bir hukuk devletinde olması gereken, mahkemenin, AYM’nin kararına uymasıdır. Ama tutuklama kararını veren mahkeme, AYM’nin kararına uymak yerine Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına, iktidarın emrine uymayı yeğledi. AYM’nin Can Dündar ile ilgili kararında Erdoğan, “AYM kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum. Mahkeme de buna uymasın, dirensin” demişti. Bu talimatı bugün Altan ve Alpay’ı yargılayan mahkeme de hatırladı ve dehşet verici bir şekilde AYM kararını tanımadığını belirtti. Bu suçtur. Açıkça hukuka aykırı bir şekilde tahliye etmesi gereken kişileri tahliye etmediği için hem görevini suiistimal etmiştir hem hürriyeti tahdit suçu işlemiştir. Aradan geçen zaman içinde Hakimler Savcılar Kurulu, hâlâ bu konuda bir adım atmış değil.

Haberin Devamı

BONZAİ BAĞIMLISI GİBİ: Freedom House’un son raporunda Türkiye dünyada “özgür olmayan ülkeler” düzeyinde. Türkiye, 18 aydır OHAL şartlarında yaşıyor. İktidar, uyuşturucu, bonzai bağımlısı gibi OHAL bağımlısı hale gelmiştir. OHAL uzasın diye oy verenler, tarih karşısında bu ayıbın altına imza atmış olacaklar.

YENİ BİR DİLEKÇE VERDİK: (Man Adası belgeleri) Sayın Erdoğan, belgelere ‘sahte’ dediniz, savcılığa verdik. Dün de savcılığa bir dilekçe daha verdik. O dilekçede de ayrıntılı olarak şikâyetlerimizi bildirdik. Bu ticaret neyin ticareti, bu şirketler nasıl kurulmuş, kalem kalem nelerin araştırılması gerektiğini uzun bir dilekçeyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdik. Sayın Erdoğan sorulara cevap vermek yerine İstanbul İl Başkanımızla uğraşıyor.

YANAĞINDA HÂLÂ HİKMETYAR’IN DİZİNİN SICAKLIĞI VAR: Eğer geçmişte bir şeyleri dönüp araştırmaya kalkacaksanız, Sayın Erdoğan bizim hiçbir partilimize söyleyecek bir sözün yoktur. Çünkü senin yanağında hâlâ (Gulbettin) Hikmetyar’ın dizinin sıcaklığı vardır. Hikmetyar’ın dizinin sıcaklığı şakağında duruyor daha, şakağının sıcaklığı soğumadı. Geçmişteki fotoğrafları eğer arşivlerden indirecek olursak, arşivlerde boğulursunuz.

Haberin Devamı

TOPLUM KORKUYA TESLİM EDİLDİ: Partimizin il ve ilçe kongreleri bitti. 3-4 Şubat’ta kurultayımızı yapacağız. Bugün MYK’de kurultayın temasını kararlaştırdık. Toplum korkuya teslim edildi, korkuyla iktidarını yürütmek isteyen bir anlayış hakim. Bunun için toplumun cesarete, cesaretle bir çıkışa ihtiyacı var. Önümüzdeki dönem, hem adalet isteğinin hem cesaretli bir çıkışın yılı olacak. Bu nedenle toplumda korkuyu yenecek ve adaletsizliği giderecek bir temayla gidiyoruz, 36. olağan kurultayımıza. Kurultayımızın teması ‘adalet ve cesaret’ kurultayı olacak.