SiyasetAdana ve Urfa'da eski AKP'liler önde

Adana ve Urfa'da eski AKP'liler önde

29.03.2009 - 20:20 | Son Güncellenme:

.

Adana ve Urfada eski AKPliler önde

Yerel seçim öncesi AKP'nin aday göstermediği Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba bağımsız olarak katıldığı seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre önde seyrediyor. 
Öte yandan Adana'da da Aytaç Durak yerine eski ANAP milletvekili Mehmet Ali Bilici'yi aday gösteren AKP büyük hayal kırıklığı yaşıyor. AKP ile arası açılınca seçime MHP'den giren mevcut belediye başkanı Aytaç Durak, CHP ile büyük bir yarış içerisinde. Durak, yaklaşık 1 puanlık farkla önde gidiyor.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da da ise tablo şu şekilde. AKP’den aday gösterilmeyen ve Saadet partisine geçmek isteyen ancak seçim yasasına takılmamak için bağımsız aday olan Ahmet Eşref Fakıbaba da seçimi rakiplerine göre önde götürüyor. AKP’li Şanlıurfa milletvekillerinin “ceketimizi koysak seçimi kazanırızö sözünün büyük tepki aldığı Şanlıurfa’da bağımsız aday Fakıbaba, resmi olmayan sonuçlara göre şuan itibariyle oyların yüzde 47’sini almış görünüyor. AKP adayı ise yüzde 37 ile Fakıbaba’yı yüzde 10 puan gerisinden izliyor.
Seçim sonuçlarının bu şekilde seyretmesi halinde Fakıbaba bağımsız olarak belediye başkanlığı görevini 5 yıl daha yürütecek.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler