Siyaset ‘Adaya altılı masa karar verecek’

‘Adaya altılı masa karar verecek’

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretine çıkmadan önce “Barış ve Huzur Buluşmaları” kapsamında çeşitli mesleklerden kanaat önderleri ile cumartesi günü Ankara’da bir araya geldi.

‘Adaya altılı masa karar verecek’

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Kılıçdaroğlu, toplantının başında yaptığı konuşmada altılı masanın önemine dikkat çekerek “Mesele ülkenin geleceği, birliği ve beraberliği” diedi. CHP lideri, ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre kanaat önderlerinden bazıları, “Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” diye sorarken, bazıları da “Sizin adaylığınızı destekliyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Buna altılı masa karar verecek” yanıtını verdi. Toplantıda kanaat önderlerinden bazıları, “Sayın Genel Başkan, eleştirmeyin, daha çok yaptıklarınızı anlatın. Yapacaklarınızı anlatın. Çünkü bu halk sizi 3600 ile tanıyor, emekliye bayram ikramiyesi ile tanıyor. Sizi EYT’liler konusunda verdiğiniz mücadele ile tanıyor” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Toplantıda Kılıçdaroğlu’na, partisinin başörtüsü ile ilgili yasa teklifi soruldu. CHP lideri, “Bu mesele, AK Parti’nin elinde malzeme olmuş, siyaseten hep istismar edilen bir şeydi. Sadece başörtüsü değil oradaki mesele genel olarak kadının özgürlüğü meselesi bu” ifadelerini kullandı.