Siyaset ‘Af için nokta henüz konulmadı’

‘Af için nokta henüz konulmadı’

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Af için nokta henüz konulmadı’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP’nin af teklifiyle çalışmaların sürdüğünü kaydetti. AK Parti MYK toplantısı devam ederken konuşan Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HERKESTE REFORM ARAYIŞI VAR: Cumhurbaşkanımızın BM’de verdiği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ mesajı büyük ilgi gördü. BM’nin ciddi bir reforma ihtiyacı olduğu konusunda herkeste bir arayış var ama kimse cumhurbaşkanımız kadar berrak bir şekilde ifade edemiyor.

MASADAN KALKMA ANLAYIŞIMIZ YOK: Cumhurbaşkanımızın ziyaret gerçekleştirdiği Almanya’nın ev sahipliği en üst düzeydeydi. Almanya ile uzun zamandır sorunlar yaşıyoruz. Masadan kalkmak gibi bir anlayışımız yok.

İÇERİĞE BAKMAK GEREKİYOR: (MHP’nin af teklifi) Adalet Bakanlığı bir çalışma yaptığı gibi, AK Parti’de hukukla ilgili arkadaşlarımız da çalışıyor. Artık içeriğe bakmak gerekiyor. Henüz partideki çalışma tamamlanmadı; son aşamasındayız ama nokta konulmamıştır. Kararımız olgunlaştığı zaman cumhurbaşkanımıza arz edilecektir; kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

AP’Yİ IRKÇILAR DOLDURACAK: (AP’den Türkiye’ye 70 milyon Avro’luk yardımın iptali) Darbe girişimi sonrasında AP, maalesef son derece trajik ve travmatik kararlara imza atmıştır. Türkiye’ye aylarca AP’den tek bir ziyaret yapılmamıştır. Maalesef önümüzdeki seçimlerden sonra AP’yi çeşitli ülkelerden gelen aşırı sağcılar ve ırkçılar dolduracaktır.

ÜZERİNE VAZİFE DEĞİL: Genişlemeden sorumlu bir komiser var Hahn. Bu şahsın en büyük korkusu Türkiye ile AB arasında bir ilerleme olmasıdır. ‘Türkiye’deki ekonomik krizi, Türkler kendisi üretti. Avrupa’dan yardım beklemesinler’ dedi. Bu şahsın üzerine vazife değildir. Avrupa’da da itibarlı bir şahıs değil. İnsanda biraz utanma olur. Suriyeliler için gönderecekleri 3+3 milyarlık fonu yerine getirememişler, bir de İPA fonlarından kesinti yapıyorlar. Türkiye, Suriyelilerle ilgili böyle fedakarlık gösterirken, artık kurumsallaşmış bir iki yüzlülük üretiyorlar. İnsanda biraz yüz kızarması olur. Sonuç, bu kesinti toplam bütçede hiçbir şey ifade etmez. Projelerin yürümesinde bir engele yol açmaz ama, AP ve AK’nin demokratik itibarı açısından yanlış izlenimlere yol açar.

İCRAİ YETKİSİ YOK: (McKinsey kararı ve Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri) Devletin kurumları, yerli ve yabancı kurumlardan çeşitli politikalarla ilgili görüş alıyor. Görüş almak başka bir şeydir, bu kurumlara icrai bir yetki vermek başka bir şeydir. Bunların icrai bir yetkisi yoktur. Sadece görüş soruyoruz. Görüşleri aldıktan sonra politikayı siyasi irade yazıp uyguluyor. ‘Ezanımıza bayrağımıza saldırıyorlar. Böyle yapanlardan para istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız?’ diyor. Tabi Sayın Kılıçdaroğlu’nun ezanımıza bayrağımıza saldıranlar karşısında bir hassasiyet gösterme durumuna gelmesi sevindiricidir. Ama kim kimden para istiyor? Devletin mali bilgilerini kim kime emanet ediyor? Devletin mali bilgileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasındadır. Onlardan sadece bilgi alırsınız. Sıradan bir danışmanlık işinden sahte bir emperyalizm teorisi çıkarmak da Sayın Kılıçdaroğlu’na nasip olur. Sayın Kılıçdaroğlu bu danışmanlık şirketini, uçak meselesini gündeme getirip onur ve haysiyetten bahsederek istifa edin diyor. Bir kişi bu kadar sık ve sıradan bir şekilde ‘onur ve haysiyet’ kelimesini kullanıyorsa kendi zihninde bu kavramlarla ilgili ciddi bir cari açık vardır. Bu açığı kapatması lazım, bu açıkla genel başkanlık yapılmaz.

Haberin Devamı

‘Erdoğan ve Bahçeli her an görüşebilir’

Haberin Devamı

Çelik, yerel seçimlerde ittifak konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleşmesi beklenen görüşmeye ilişkin olarak ise şunları kaydetti: “Takvimi açıkladım. Sayın Genel Başkanımızla Sayın Bahçeli, heyetler arası görüşmeden sonra bir araya gelecekler ve son çerçeveyi çizecekler. Heyetler arası görüşmeler yeni başlıyor. Genel başkanımızın talimatları doğrultusunda her seçim bölgesinde AK Parti hazırlıklarını sürdürüyor. Sayın Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gündemle her an bir araya gelmeleri mümkündür.”