Siyaset ‘Af için tutumumuz aynı’

‘Af için tutumumuz aynı’

07.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin Kızılcahamam kampının ilk günü basın merkezine gelerek çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

‘Af için tutumumuz aynı’

Kampın bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanış konuşmasıyla tamamlanacağını anımsatan Çelik, “Cumhurbaşkanımız çok önemli açıklamalar yapacak. Bu konuşmaya herkesin odaklanmasını öneririm” ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Mahir Ünal’ın genel merkez, Grup Başkanı Naci Bostancı’nın TBMM çalışmaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör ve uyuşturucu ile mücadele, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise dış politika ile ilgili sunum yaptığını belirten Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Erdoğan’ın McKInsey ile ilgili açıklaması: Cumhurbaşkanımız kurumlarımızın daha çok yerli kurumlarımızdan danışmanlık hizmetlerini alması gerektiğine ilişkin prensip kararını açıkladı. Burada farklı hassasiyetlerle danışmanlık gerçekleştirilirken, çeşitli spekülasyonlar oluyor. Kendisinin talimatı o danışmanlığın sona erdirilmesi yolunda. McKinsey’le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu.

MHP’NİN AF TEKLİFİ: Af meselesiyle ilgili arkadaşlar çalışmalarını tamamlamak üzereler. Genel başkanımıza sunulacak. Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ilkesel bir hassasiyettir. Kişilerle ilgili suçlarla ilgili girişimde bulunulamayacağı ortaya konulmuştur. İlkesel tutumumuzda geri adım atmamız söz konusu değil.

Haberin Devamı

KAYIP SUUDİ GAZETECİ: Ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ne de vatandaşımız olmayanların can güvenliği tehdit edilemez. Hassasiyetimiz en yüksek noktada. Gereken araştırma yapılıyor.

Macaristan’dan sonra ittifak görüşmesi

Çelik, yerel seçimde ittifak için ve Erdoğan-Bahçeli’nin ne zaman görüşeceği konusunda şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı’nın siyasi tartışmayla zedelenecek bir mesele olmadığını ifade ederek eğer yerel seçimde böyle bir pratik ortaya çıkmıyorsa listelerde olmasa da gönüllerde devam edeceğini söyledi. Yani listelerde olmayacaksa bile bu Cumhur İttifakı’nın sona ermesi anlamına gelmiyor. Kamptan sonra Macaristan ziyareti olacak. Bu arada heyet görüşmesi gerçekleşecektir. Ondan sonra da bir araya gelebilirler. Bir araya gelme ile ilgili sıkıntı söz konusu değil. Takvimlerin uygunluğuna göre gündeme gelir.”