Siyaset Ağır ceza çözüm değil, zihniyet terk edilmeli

Ağır ceza çözüm değil, zihniyet terk edilmeli

12.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, 13-14 Nisan’da bir çalıştay düzenleyerek, ihmal, istismar ve tacize uğrayan çocuklar konusunda verilecek cezalarla ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Ağır ceza çözüm değil, zihniyet terk edilmeli

Milliyet’e konuşan Yüceer, çocuklara yıllarca duygusal, fiziksel, cinsel istismarda bulunanların elbette en en ağır cezayı alacaklarını, ama bunun çözüm olmadığını söyledi. Yüceer şöyle devam etti:

‘Bakış değişmeli’
“En ağır cezalar meselesi tamam da... Olayın bir sorumlusu ve bir ihmal var. İstediğin mevzuatı çıkar, istediğin ağır cezayı ver, bu sorunu böyle çözemeyiz.
Asıl olması gereken burada olayda ihmali, sorumluluğu, kusuru olanların, sistemlerin, eğitim sistemimizin tekrar tekrar gözden geçirilmesi, buradaki yanlışlara dur denilmesi, ‘bizden olsun, görmeyelim’ zihniyetinin terk edilmesi gerekiyor. Oradaki çocuklarımızın, mağdur vatandaşlarımızın yüksek yararları gözönüne alınmalı. Bakanın vakfın hizmetlerini yüceltmesi, mağduru da ezmesi asıl problem. Bu bakışı değiştirmediği sürece bakan, istediği çalıştayı yapsın maalesef sonucu değiştiremeyiz. Aile Bakanı, mağdur çocuğu kucaklayacağına, ‘bir kere istismar’ diye bir cümleye sığındı”