Siyaset Ahmet Türk Viyana’da hastaneye kaldırıldı

Ahmet Türk Viyana’da hastaneye kaldırıldı

29.03.2010 - 01:22 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP’nin Genel Başkanı, siyasi yasaklı Ahmet Türk, Nevruz kutlamaları için siyasi yasaklı Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile gittiği Avusturya’nın başkenti Viyana’da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Türk’e daha önce kalp pili takılmıştı

Ahmet Türk Viyana’da hastaneye kaldırıldı

Nevruz kutlamalarına katılmak için 26 Mart Cuma günü Avusturya’ya giden Türk ve Tuğluk, Graz ve Viyana’daki kutlamalara katıldı. Fransa’nın Marsilya kentinde yapılacak kutlamaya katılmak üzere dün sabah otelden havaalanına gitmek isteyen Türk, yolda rahatsızlandı. Saat 08.00 sıralarında özel bir kliniğe kaldırılan Türk’e müdahale edildi.
Yapılan tetkiklerde, aşırı yorgunluk ve strese bağlı belirtiler tespit edildi. Doktorlar, kaygılanacak bir durum olmadığını ancak Türk’ün bir süre dinlenmesi gerektiğini belirtti. Bugün son kez kontrolden geçecek olan Türk’e, seyahat edip edemeyeceğine dair rapor verilecek. Türk’ün rahatsızlanması üzerine Fransa’daki Nevruz programı da iptal edildi.
Tedavisinin ardından hastaneden ayrılan Türk, rahatsızlığının aşırı yorgunluktan kaynaklandığını belirterek, “Tehlikeli bir şey yok. Tamamen yorgunluk, stres ve dumandan kaynaklı zorlanma. İlaç aldım. Doktorlar iki gün dinlenmeyi tavsiye ettiler” dedi.