Siyaset Ak Parti Arena’da

Ak Parti Arena’da

21.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Arena’daki törende kurucular, yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları hazır bulunacak

Ak Parti Arena’da

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimi için propaganda çalışmalarının startını bugün Ankara Arena Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısında verecek. Ankara dışından yaklaşık 35 bin partilinin katılımı beklenen törende, Davutoğlu’nun konuşmasının ardından Ak Parti’nin Ali Babacan, Cemil Çiçek, Tuğrul Türkeş gibi büyük bölümü “tanınmış” milletvekili adayları sahneye davet edilecek. Davutoğlu her ilin adaylarıyla ayrı ayrı fotoğraf çektirecek.

Haberin Devamı

Törene ilişkin hazırlıkları dün yerinde denetleyen Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açıkladıkları aday listelerinin toplumda büyük memnuniyet uyandırdığını belirterek, “Yansımalara baktığımızda yüzde 95, yüzde 100 oranında bir isabet yaptığımızı görüyoruz” dedi.

“Herkesi bekliyoruz”

Bugün saat 10.00’da başlayacak toplantıda “partilileri, gönüldaşları” ile birlikte tüm adaylarını Türkiye kamuoyuna tanıtacaklarını belirten Bozdağ, program kapsamında ayrıca Ak Parti’nin yeni seçim müziğini de kamuoyunun beğenisine sunacaklarını söyledi. “Bu sefer bir farklılık yapıyoruz” diyerek, daha önceki seçimlerin aksine aday tanıtımıyla beraber beyanname açıklaması yapmayacaklarını kaydeden Bozdağ, “Beyannamemizi ileriki bir tarihte ayrıca Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Bu toplantıda sadece adaylarımızın tanıtımını gerçekleştireceğiz, onlarla fotoğraf çekimi yapacağız ve seçim startını buradan vermiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yenilik beyannamesi

Bozdağ, Ak Parti’nin yeni seçim beyannamesinin içeriği, çözüm süreci, Başkanlık Sistemi’ne yönelik ifadeler olup olmayacağı ve açıklanma tarihine ilişkin sorular üzerine ise şunları söyledi:

“Beyannamenin tarihi henüz netleşmedi ama sayın Başbakanımızın ABD programı var. O programın akabinde yapacağız. 7 Haziran beyannamemizdeki vaatlerin icrası için bir imkan ve fırsat olmadı. Hem önceki beyannamede milletimize taahhüt ettiğimiz hususlar hem de 1 Kasım seçimi yeni bir seçim olduğu için bu dönemde milletimize vaadedeceğimiz hususlar üzerinde kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Beyannamemizde pek çok yeniliğin olacağını şimdiden ifade etmek isterim. Şu kadarını söyleyeyim, milletimizin beğeneceği takdir edeceği bir beyanname olacak.”

‘Tek başına iş başına’
Arena Spor Salonu tribünlerinde Ak Parti’nin seçim sloganlarını da içeren şu pankartlar dikkat çekti:
Tek başına iş başına.
Doğru karar istikrar.
Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın.
Bu ışık sönmeyecek.
Hayaldi gerçek oldu.
Onlar konuşur AK Parti yapar.
Lafa değil icraata bakarım.
Biz birlikte Türkiyeyiz.
Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan.