Siyaset Ak Parti büyük kongresine 52 devlet başkanı davetli

Ak Parti büyük kongresine 52 devlet başkanı davetli

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin 18 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 6. Olağan Kongresi’ne 52 ülkenin devlet başkanlarının davet edildiğini bildirdi.

Ak Parti büyük kongresine 52 devlet başkanı davetli

Kongre hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ataş, “Biz kongrelerimizi çok önemsiyoruz ve ciddiye alıyoruz çünkü her kongre bir yenilenmedir, bir nöbet değişimidir. Ülkemize ve partimize yeni heyecanlar katacak bir organizasyondur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kongre hazırlıklarında her türlü detayı masaya yatırarak çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Ataş, “Kongremizde en ufak bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bin 457 delegemiz var, resmi müracaatlarımız ve yazışmalarımız hepsi tamamlandı” diye konuştu.

Erdoğan’ın imzasıyla 52 ülkenin devlet başkanlarının kongre için Türkiye’ye davet edildiğini, çok sayıda yabancı misyon şefinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de kongreye katılacağı kaydeden Ataş, “Çok büyük ve geniş bir katılımla, iyi bir organizasyonla Ak Partimize yaraşır bir kongreyi yapmayı planlıyoruz” dedi.

‘Küslük yaşanmaz’

Ataş şöyle devam etti: “Kongreler bizim için önemli bir aşama ve süreçtir. Her kongre bir yenilenmeyi, nöbet değişimini ve bayrak değişimini getirir ve umutları yeniden tazeleyerek topluma ve partimize hizmet etmeye çalışır. 6. Olağan Büyük Kongremizde hem MKYK’da hem MYK’da Sayın Genel Başkanımızın takdirleriyle bu bayrak değişiminin yaşanması söz konusu. Biz hep şöyle bakarız, bu görevler gelip geçici görevlerdir çünkü millete-partiye hizmet makamlarıdır. Bizim partimizde asla darılma ve küsme gibi şeyler yaşanmaz.”

Haberin Devamı

Gelecek yıl martta yapılacak yerel seçimlerin önemine işaret eden Ataş, “Bu kongre aynı zamanda o yerel seçimlerin belki bir startı mahiyetinde olacaktır. Genel Başkanımız bu kongrede yerel seçimlerle ilgili hedefleri de belki kamuoyu ile paylaşma zemini bulacaktır” dedi.

Ataş, MKYK’daki değişim sürecine ilişkin takdirin Erdoğan’da olduğunu hatırlatarak, “Önceki kongrelere baktığınız zaman yüzde 30-40 seviyesinde bu değişimler hep yaşanmıştır, bunlar doğaldır. İl ve ilçe kongrelerinde yüzde 30-40 seviyesinde, yönetimler seviyesinde yüzde 40-45 seviyesinde bu değişimler yaşandı” ifadesini kullandı.