Siyaset AK Parti’de belediye mesaisi

AK Parti’de belediye mesaisi

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen son MKYK’da yerel yönetimlerde değişim halkasına ilk etapta beş belediye başkanın daha ekleneceği netleşti.

AK Parti’de  belediye mesaisi

Milliyet’in AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, son MKYK’da başkanlık değişimi gerekli görülen belediyelerin isimleri Erdoğan tarafından bizzat sıralandı. Erdoğan’ın Bursa, Balıkesir, Düzce ve Niğde ile Ankara’nın da ismini verdiği önceki gün televizyonların haber bültenlerinde yer aldı. Görevi bırakması istenen isimlerden ilk olarak Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten istifa açıklaması geldi. Ankara’ya çağrılan Balıkesir ve Niğde belediye başkanlarına da, Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya ve Hayati Yazıcı tarafından “istifa edin” mesajının iletildiği öne sürülürken, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talebe karşı çıktığı konuşuluyor.
Balıkesir başkanından itiraz
İddiaya göre Uğur, istifayı Erdoğan’la görüşmek istediğini söyledi ve “Beni reis getirdi, reis gönderebilir” dedi. İsmi son olarak Burhaniye İlçe Kongresi’nde yaptığı ve Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’ya yönelik “yalancılık, iftiracılık” suçlamaları içeren konuşmasıyla gündeme gelen Uğur, 7 Haziran seçimleri öncesi de yine bölge milletvekillerine yönelik sert açıklamalarıyla rahatsızlık yaratmıştı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in durumu ise parti içinde en çok tartışılan konuların başında geliyor. Parti içinde bir grup, Gökçek’in zaten 3 dönemini doldurduğuna işaret ederek, görev süresi tamamlanmadan bu şekilde koltuğundan uzaklaştırılmaya çalışılmasının “şık” olmadığını düşünüyor.