Siyaset Ak Parti’de çift kademeli takvim!

Ak Parti’de çift kademeli takvim!

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’de bazı belediye başkanlarının istifa süreci nedeniyle büyükşehirlerde ilçe kongreleri ertelenmişti. Türkiye genelinde tüm ilçe kongrelerinin tamamlanması beklenmeyecek; ilçe kongreleri yapılan yerlerde il kongrelerine start verilecek...

Ak Parti’de çift kademeli takvim

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen son toplantısında, belediyelerde değişim süreci, kongre takvimi ve teşkilatlara yapılacak atamalar da ele alındı.

Haberin Devamı

Toplantıda yapılan değerlendirmeler ışığında parti kurmaylarının Milliyet’e aktardığı bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 28 Ekim Cumartesi günü istifa kararını açıklamasının ardından, gözler Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’da olacak. Beklendiği şekilde Uğur’un da 30 Ekim Pazartesi günü görevini bırakmasıyla, Ak Parti’de istifa yoluyla belediye başkanlarında değişim sürecinin, “büyükşehir” ayağı tamamlanmış olacak. Bundan sonra da gerek görülmesi halinde değişim süreci il ve ilçe belediye başkanları düzeyinde yürüyecek.

Kasımda başlıyor

Büyükşehirlerde “başkan değişimi” için ertelenen ilçe kongrelerinin süratle yeniden başlatılması beklenirken, Ak Parti planladığı takviminin sarkmaması amacıyla kasımda kongre sürecini, “çift kademeli” yürütecek.

Haberin Devamı

MYK’da alınan karar uyarınca, Türkiye genelinde tüm ilçe kongrelerinin tamamlanması beklenmeksizin, bütün ilçelerini kongre yapmış yerlerde il kongreleri sürecine start verilecek. Ak Parti kurmayları Milliyet’e konuya ilişkin, “Planladığımız takvime göre ilçe kongrelerinin 12 Kasım itibarıyla tamamlanması, 18 Kasım’dan itibaren de il kongrelerinin yapılmaya başlanması gerekiyor. Ancak büyükşehirlerde ilçe kongreleri ertelendiği için ilçe kongrelerinin bitimi uzayabilir. Bu nedenle ülke genelinde ilçe kongrelerinin tamamlanmasını beklemeksizin, bütün ilçelerinde kongrelerini tamamlamış illerde il kongrelerini yapmaya başlayacağız. Şu anda aralarında Rize ve Bitlis’in de bulunduğu 19 ilimiz, ilçe kongrelerini tamamlamış vaziyette. Kasım’da bir yandan ilçe kongrelerimiz sürerken, diğer yandan da bu 19 ilde il kongreleri yapılacak” bilgisini verdi. Parti kurmayları, bu sayede il kongrelerinin planlandığı şekilde Şubat 2018 itibarıyla tamamlanabileceğini vurguladı.