Siyaset AK Parti İzmir'de 100'ün üzerinde kişi adaylık için başvurdu

AK Parti İzmir'de 100'ün üzerinde kişi adaylık için başvurdu

01.11.2013 - 18:21 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda, 100'ün üzerinde kişi belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

AK Parti İzmirde 100ün üzerinde kişi adaylık için başvurdu

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti Genel Merkezi'nce belediye başkan aday adaylığı için belirlenen 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında İzmir'de belediye başkan aday adaylığı için 100'ün üzerinde başvuruda bulunuldu.

Haberin Devamı

Bornova, Tire, Bayındır, Torbalı, Buca, Bayraklı, Balçova, Çeşme, Dikili, Menemen, Aliağa, Seferihisar, Menderes ve Çiğli ilçe başkanları, belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunarak görevlerinden istifa etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yerel seçimlerde aday adayı olmak için partilerine büyük teveccüh gösterildiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün düzenlenen yemekte il teşkilatı mensuplarına "İzmir teşkilatına güveniyorum" dediğini belirten Akay, mesuliyetlerinin arttığını, bu güveni boşa çıkarmamak adına çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada, belediye başkan aday adaylığı başvuru süresinin dolmasına birkaç saat kala AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ile Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz da aday adaylığı dilekçelerini İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a verdi.

Yazarlar