Siyaset AK Parti MKYK’da Palu ailesi konuşuldu

AK Parti MKYK’da Palu ailesi konuşuldu

10.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin önceki günkü MKYK toplantısında ‘Palu ailesi olayı’ değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK ve MYK toplantılarında ekonomiye dair enflasyon ve kurlar üzerinden bir sunum yapıldı.

AK Parti MKYK’da Palu ailesi konuşuldu

Toplantıda bazı MKYK üyeleri bir TV kanalında itirafları ile gündeme gelen ve canlı yayında kazıların yapıldığı, çeşitli suçlamaların yapıldığı Palu ailesi olayı da konuşuldu. MKYK üyeleri, “Bu tür görüntüler, adli olayların tüm açıklığı ile TV’ye yansıması konuşulması toplumda olumsuz etkiler bırakıyor. Bu programları 7’den 70’e herkes izliyor” diyerek bu tür olaylarda yayın yasağının gündeme getirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Erdoğan’ın da rahatsızlığını dile getirip, “çözüm üretilmesini” istediği de kaydedildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın yerel seçim çalışmalarına ilişkin olarak daha önce Cumhur İttifakı ile ilgili sözlerini tekrarladığı, ittifaka zarar veren açıklamalar yapılması halinde bunun bir sonucunun olacağını vurguladığı öğrenildi.

‘MHP ile çalışın’

İttifakın oyunun yüzde 52 olduğunu hatırlatan Erdoğan’ın, “Bunun altına düşmemeliyiz. Bunu aşacak şekilde çalışmalarımızı yapmamız gerek” mesajı verdi. MKYK üyelerinin illere yapacakları ziyaretlerde MHP’lilerle de görüşmesini isteyen Erdoğan, “Tüm teşkilatımızla birlikte MHP ile çalışın. MHP’ye bırakılan il ve ilçelerde kendi adayımız varmış gibi çalışmalısınız. MHP’nin açıkladığı projelere en çok bizim teşkilatlarımız sahip çıkmalı. MHP teşkilatlarının da bizim projelerimize sahip çıkması sağlanmalı. Tüm projeler ortaklaşa söylemle anlatılmalı” dediği bildirildi.