Siyaset Ak Parti yeni reklam şirketiyle çalışacak

Ak Parti yeni reklam şirketiyle çalışacak

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti yeni reklam şirketiyle çalışacak

Ak Parti, 24 Haziran 2018 seçimlerine giderken kritik bir kararla kuruluşundan bu yana çalıştığı reklam şirketi Arter Ajans ile yollarını ayırdı. Edinilen bilgiye göre 24 Haziran seçim kampanyası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok ile kardeşi Cevat Olçok’un şirketi Arter ile Andy-Ar Araştırma Şirketi’nin sahibi Faruk Acar’ın ajansı olan Yine sunum yaptı. Sunum sonucunda Yine Ajans seçildi.

Haberin Devamı

Arter Ak Parti’nin kararını vermesinin ardından kamuoyuna, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin 24 Haziran seçimlerinden de başarıyla çıkacağına inancımız tamdır. Allah yar ve yardımcıları olsun” açıklamasını yaptı.

Faruk Acar kimdir?

Andy-Ar’ın sahibi Faruk Acar, imam hatip lisesi mezunu ve aynı zamanda hafız. Acar, araştırma şirketini 1999’da Bursa’da kurdu. İlk olarak 2004 yerel seçimlerinde sonucu en yakın tahmin eden 4. şirket olan Andy-Ar, 2007’de üçüncülüğe, 2009 yerel seçimlerinde ikinciliğe yükseldi. 2010’da gerçekleşen 12 Eylül referandumu Andy-Ar için bir milat oldu. Andy-Ar, yüzde 57.4 tahmini ile resmi sonuç olan yüzde 57.7’yi sadece 0.3 sapma ile bildi.

‘Değişimi tetikledi’

Haberin Devamı

Acar’ın ismi, Erdoğan’ın, “metal yorgunluğu” açıklamasının ardından önce il başkanları ile başlayıp, ardından büyükşehir belediye başkanları ile devam eden istifa sürecinde de gündeme gelmişti. Kulislerde, Acar ve ekibinin araştırmalarının, özellikle belediye başkanlarına yönelik değişim operasyonunda dikkate alındığı öne sürülmüştü.