Siyaset AK Parti yüzde 60 oya nasıl ulaşır?

AK Parti yüzde 60 oya nasıl ulaşır?

17.12.2011 - 15:19 | Son Güncellenme:

CHP'nin 2009 yerel seçimlerinde Antalya'da AK Parti'ye karşı kazandığı zaferin mimarı olarak gösterilen Başsoy'dan çarpıcı açıklamalar.

AK Parti yüzde 60 oya nasıl ulaşır

Reklamcı İlyas Başsoy, 'AKP Neden Kazanır CHP Neden Kaybeder' adlı kitabında 2009 yerel seçimlerindeki deneyimlerini anlattı.

Haberin Devamı

AK Parti'nin CHP'ye yenildiği Antalya'daki seçim çalışmalarının mimarı olan Başsoy'u sonuçlar açıklandıktan sonra sadece AK Partililer aramış...

Akşam gazetesinden Elif Aktuğ'a konuşan Başsoy'a göre CHP, başarılı olabilmesi için kafa yapısını değiştirmeli. Başsoy ayrıca "AK Parti, ülkede bir anda özgürlük havası estirirse, karınlarda ağrı olan konular güzellikle çözülürse o zaman ilk seçimde yüzde 60 alır." iddiasında bulundu.


AK PARTİ'YE PAHALIYA PATLAR

"AK Parti'nin kampanyalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, neden kazanıyorlar?" sorusuna Başsoy, iktidarı hem överek hem de uyararak cevap veriyor:

"Çok başarılı buluyorum. Neredeyse kusursuz. Sadece şu son dönemde Hopa, üniversiteli gençler veya hapisteki yazarlar konusunda art arda hatalar yapıyorlar. Zaten yüzde 50 almışsın, silahı kalemi olan idealist delikanlılardan, yazarlardan ne istiyorsun? Ünlü bir söz vardır; 'Beni yuhalayanlardan çok alkışlayanlardan korkarım' diye. Elbette yuhalanacaksın, elbette yumurta yiyeceksin. Bu demokrasi demektir. Fikren uyuşmadıklarını hapse atmaya kalkan tek bir kişi yoktur ki, bu çabasıyla başarı kazansın. Umarım AKP kısa zamanda anlar bunu. Çünkü meselenin kendi trajedisi bir yana, Selim Türkhanlar'ın yüreğine bir kez şüphe düşürürlerse bu AKP'ye çok pahalıya patlar."

Haberin Devamı

CHP KENDİ TABANINA REKLAM YAPIYOR

AK Parti'yi yenmenin sırrını ise Başsoy, ana muhalefet partisinin yanlış stratejisini işaret ederek yanıtlıyor:

"Siyasal iradeye inanmayan bazı karanlık insanlar, AKP'yi yenmek için komplolara dahil oldular. Oysa AKP bütün gücünü seçmenle, siyasetle kazanan bir parti. AKP bir gün yenilecekse bu siyasi seçimle olmalı. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 70'i siyasetli seçmen. Hiçbir parti diğer partinin tabanından yani 'siyasetli' seçmeninden kolay kolay oy alamaz. CHP asla oy alamayacağı AKP siyasetine yani tabanına muhalefet ederek enerjisini, zaten ona oy verecek CHP tabanına reklam yaparak parasını harcıyor. Bunları söylediğim için çok zeki filan değilim. Olayı 'anormal' yapan, bu kadar basit şeylerin nasıl olup da koskoca CHP tarafından akıl edilemediği."

Haberin Devamı

KAFA DEĞİŞMEDİKÇE

CHP'nin sorununun sadece Kılıçdaroğlu ile açıklanamayacağını öne süren Başsoy, partinin zihniyetine dikkat çekiyor:

"Mesele başkanla alakalı değil. CHP'nin hayatı algılama tarzıyla alakalı. Örneğin Dersim; Kılıçdaroğlu'nun haberi yok mu bu tarihten? Elbette var, elbette bir Dersimli olarak bu acıları yaşıyor. Ama CHP öyle bir yapı üzerine kurulu ki, Kemal Bey ağzını açsa yanı başındaki 10 kişi bıçaklamaya başlar onu. Bu nedenle susuyor. 'Bu kafa' değişmedikçe, isimlerin değişmesinin anlamı yok. CHP böyle konularda hep 'ulusal sol' gibi kalmaya mahkum. Atatürk şu an yaşasa, ilk işi Orta Dünya Birliği için adım atmak olurdu."

ESKİ ANLAYIŞ YOK EDİLMELİ


Başsoy, CHP'nin kurtuluşu için Kılıçdaroğlu'na 4. Selim olmaya çağırdı:

"Nizam-ı Cedid Ordusu kurmalı. Üçüncü Selim Nizam-ı Cedid Ordusu kurarak yeniçerileri yenebilmişti. Kılıçdaroğlu da CHP içindeki statükocu kanadı ancak güçlü, genç ve icraatçı bir kadroyla yenebilir. Kot pantolonunu giyip AKP'nin yaptığı projeleri incelemeli. 'İcraat' ve 'istikrar' kelimelerinin tekelini AKP'ye bırakmamalı. Hiç gocunmadan 'Başbakanım' demeli. Üçüncü Selim yeni bir anlayış yaratarak, eski anlayışı yok edebilmiş. CHP'yi değiştirmenin de başka yolu yok. Kılıçdaroğlu, Dördüncü Selim'i yani 'aklıselim'i yani Selim Türkhan'ı bulmalı ve buradan alacağı güçle CHP'yi dönüştürmeli."