Siyaset AK Parti’de Elitaş ile Ünal grup başkanvekili

AK Parti’de Elitaş ile Ünal grup başkanvekili

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, grup başkanvekilliğine seçildi.

AK Parti’de Elitaş ile Ünal grup başkanvekili

 AK Parti TBMM Grubu, Grup Başkanı Naci Bostancı başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile Tokat Milletvekili Özlem Zengin’den boşalan grup başkanvekilliği için seçim yapıldı. AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal grup başkanvekilliğine seçildi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup başkanvekilleri Bülent Turan, Cahit Özkan ve Muhammet Emin Akbaşoğlu mevcut görevlerine devam edecek.

‘DAHA YENİ BAŞLIYORUZ’ AÇIKLAMASI

CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZ YILINA BAŞLIYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tartışma yaratan, “Bizim 19 yıllık çalışmalarımız bir hazırlıktı, daha yeni başlıyoruz” açıklamasına ilişkin, “19 yıllık çalışmalarımız, gayretimiz, 100. yılımıza hazırlıktı. Neye başlıyoruz? İnşallah cumhuriyetimizin ikinci 100 yılına başlıyoruz” dedi.

Ünal, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyal medyada yayımlanan Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun nasıl zenginleştiği konusunda AK Parti içerisinde bir incelemenin olup olmadığı’ sorusu üzerine Ünal, bu konuda gerekli adli ve idari işlemin başlatıldığını, AK Parti’nin gereğini yerine getirdiğini, meselenin üstü örtülmeden bütün şeffaflığı, açıklığıyla sürecin kamuoyuyla paylaşıldığını belirtti. Ünal, yeni anayasa konusunda AK Parti TBMM Grubu’nun atacağı adımlara ilişkin soruya şöyle karşılık verdi: “Anayasayla ilgili öncelikle Cumhur İttifakı bir çalışma yapacak. Kamuoyunun önüne bir bakış açısı koyacağız. Cumhurbaşkanımız, bütün tarafları yeni anayasaya katkı sağlamaya davet etti. Bu çalışmanın şekli nasıl olacak, TBMM hangi mekanizmalarla, hangi usul ve yöntemlerle bu çalışmayı yürütecek, bütün tarafların anayasa çalışmasına dönük katılımları hangi mekanizmalarla olacak, önümüzdeki süreç belirleyecektir.”