Siyaset Ak Parti'nin milletvekili adayları belli oluyor!

Ak Parti'nin milletvekili adayları belli oluyor!

07.04.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

Ve kritik gün geldi. Ak Parti'nin milletvekili adayları bugün belli olacak. Son sızan bilgilere göre AK Parti milletvekili adayları listesinde sürpriz isimler var. İşte AKP 2015 milletvekili adayları

Ak Partinin milletvekili adayları belli oluyor

Ak Parti milletvekili adayları bugün saat 17'de açıklanacak. Başbakan'ın açıklamasından önce sızan bilgilere göre milletvekili listelerinde büyük sürprizler var.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Ankara 1. bölge 1. sırada; dışarıdan bakan olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un İstanbul 2. bölge 1. sıradan veya memleketi Ordu’dan; Efkan Ala’nın da Erzurum 1. sıradan aday olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın Sakarya’dan; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık’ın Kocaeli’nden, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin İstanbul’dan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Denizli’den, Gençlik ve spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın Samsun’dan; Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Eskişehir’den; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da Sivas’tan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul Milletvekili AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Antalya’dan, Bingöllü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın bu kez Diyarbakır’dan, Batmanlı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de Diyarbakır veya Gaziantep’ten, Afyonkarahisarlı Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’den, Edirneli sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’dan aday olabileceği kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

Anayasa gereği seçime 3 ay kala görevlerinden ayrılan karamanlı eski Ulaştırma Bakanı Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın Mersin’den aday olması bekleniyor.

Öte yandan paranın başında olan Şimşek ile yatırımların başında olan isim Yılmaz’ın kendi illerinden aday olması için birçok il teşkilatının genel merkeze baskı yaptığı ifade edildi.

A takımı listede

Ak Parti’nin en üst karar organı olan MYK’daki isimlerden Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay, Haluk İpek üç dönemlik olduğu için listede yer alamayacak, ancak MYK üyelikleri devam edecek.

Milletvekili olmayan MYK üyeleri Süleyman Soylu, Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Abdülhamit Gül de listelerde yer alacak.

Milletvekili olan MYK üyeleri Mustafa Şentop’un İstanbul veya memleketi Tekirdağ’dan aday gösterileceği konuşuluyor. Mehmet muş’un İstanbul’dan, Öznur Çalık’ın Malatya’dan, Nureddin Nebati’nin Şanlıurfa’dan, Ekrem Erdem’in İstanbul’dan aday olması bekleniyor.

Davutoğlu’nun başdanışmanları Prof. Dr. Vedat Bilgin, Prof. Dr. Emine Nur Günay; en yakınındaki isim olan, öğrencisi Ali Sarıkaya İstanbul’dan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da danışmanı olan başdanışmanı Ertan Aydın Ankara’dan; başdanışman Taha Özhan Malatya’dan; Davutoğlu’nun doktoru Prof. Celil Göçer, Tokat’tan üst sıralarda yer bulacak.

Haberin Devamı

27 Nisan’da sahaya iniyor

YSK’nın 14 Nisan’da listeleri açıklamasının ardından Ak Parti, 15 ya da 16 Nisan’da Ankara Arena’da seçim beyannamesini ve partisinin adaylarını tanıtacak. YSK listeleri 23 Nisan’da kesinleştirecek ve listeler 24 Nisan’da Resmi gazete’de yayımlanacak. Davutoğlu, listeler kesinleştikten 3 gün sonra 27 Nisan’da sahaya inecek. Davutoğlu, seçimlerde sahaya ineceği tarihi ise, 27 Nisan e-muhtırasının 8. yıldönümüne denk getirdi. Davutoğlu’nun 27 Nisan’da ilk mitingini Hakkâri’de yapması planlanıyor.