Siyaset Akdoğan: Elimiz hep havada kaldı

Akdoğan: Elimiz hep havada kaldı

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezince düzenlenen “Ermeni Sorunu: Sanallık ve Gerçeklik” konferansında, Ermeni sorunundan bahsediliyorsa duruma 1915 olayları alt başlığında bakılması gerektiğini belirterek olayları tarihinden, psikolojisinden ve ikliminden koparıp bir kesit olarak yorumlandığında yanlış sonuçlara varıldığını ifade etti.

Akdoğan: Elimiz  hep havada kaldı

AP eleştirisi
Avrupa Parlamentosu ve bazı Avrupa ülkelerinin 1915 olaylarına ilişkin aldıkları kararları eleştiren Yalçın Akdoğan şunları söyledi:
“Türkiye’de her konu her konu konuşulabiliyor, hiç bir şey tabu değil. Ama Avrupa’ya gidin Ermeni Soykırımı yoktur diyin, bunun cezai müeyyidesi var. Bu nasıl bir demokratlıktır, bu ne zaman tabu oldu ne zaman dogma oldu, ne zaman bir kutsal metne dönüştü? Niye korkuyorsunuz? Ortada bir delil yok ispat yok, sadece siyasi manipülasyonlar ve lobi çalışmaları var, parlamento kararları var. Bunun üzerine bir hüküm inşa edilemez.”
Meselelerin üzerine gidildikçe korkan tarafın Türkiye olmadığının görüldüğünü belirten Akdoğan, “Biz bu meselelerin üzerine gidince baktık ki ortada gerçekten bu meseleleri kilitleyen birileri var. Bay Hayır, Mr. No. Kürt meselesinde Kandil, Ermeni meselesinde Ermeni Diasporası, Kıbrıs’ta Rum kesimi. Biz ileri adım atmadığımız için onların ne kadar isteksiz olduğunu görmemişiz. Adım atmaya başladık elimiz hep havada kaldı, hep birileri masadan kaçan taraf oldu” dedi.