Siyaset 'Aklınızı kimseye kiraya vermeyin'

'Aklınızı kimseye kiraya vermeyin'

06.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hâkim ve savcı adaylarına seslenirken, “Yargının yegane ideolojisi adalettir. Ne olur aklınızı hiç kimseye kiraya vermeyin, esir etmeyin. Anayasadan, kanunlardan başka hiçbir yerden emir almayın” dedi.

Aklınızı kimseye kiraya vermeyin

 

Gül, Türkiye Adalet Akademisi’nde düzenlenen, “Adli Yargı ve İdari Yargı Hazırlık Eğitimleri”nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Gül, Adalet Akademisi”nde başlayan yeni eğitim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, hakim ve savcı adaylarının hayallerini kurduğu mesleklerine biraz daha yaklaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Gül, Türkiye’de işleyen bir hukuk sistemi olduğunu vurgulayarak, “Toplum yargıçlığına soyunanlar var. Bunların bu yargıçlığı hiçbir şekilde adaletimize hizmet etmiyor, hizmet etmesi de mümkün değildir” dedi. Hakim ve savcı adaylarına seslenen Gül, “Yargının yegane ideolojisi adalettir. Ne olur aklınızı hiç kimseye kiraya vermeyin, esir etmeyin. Anayasadan, kanunlardan başka hiçbir yerden emir almayın” diye konuştu.

Öte yandan Gül, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin de “Milletin egemenliğini hazmedemeyenlerin şunu iyi bilmesi lazım ki demokrasimiz asla geriye gitmeyecektir. Vesayet nostaljisi içerisinde olanların ve milletin temsilcilerine parmak sallama hadsizliğini gösterenlerin karşısında güçlü demokratik bir siyaset bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.