Siyaset ‘AKP toplantısına katılan genç havuzda öldü’ iddiası

‘AKP toplantısına katılan genç havuzda öldü’ iddiası

21.02.2009 - 01:03 | Son Güncellenme:

AKP’nin Ankara’da düzenlediği aday tanıtım toplantısına “mp3 çalar” vaadiyle katılan ve ödül olarak da Ankara Belediyesi’ne bağlı yüzme havuzuna götürülen 17 yaşındaki Tolga Taşkın boğularak öldü

‘AKP toplantısına katılan genç havuzda öldü’ iddiası

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, öğrencilerin havuza cankurtaran olmaksızın girdiği iddiasını gündeme getirdi. AKP Sincan İlçe Başkanı Fatih Çelik ise, olayın aday tanıtım toplantısından sonra olmadığını öne sürerken, “Ölen çocuğun dayısı herhalde MHP’li” dedi.
Kanal D’nin haberine göre, AKP Sincan teşkilatı, Taşkın ve bir grup genci, salonu doldurmaları için 4 Şubat’taki aday tanıtım toplantısına götürdü. AKP’lilerin mp3 çalar sözü verdiği gençler daha sonra “Ak elçiler” toplantısında da yer aldı.
İçinde Taşkın’ın da bulunduğu grup, ödüllendirilmek için 15 Şubat’ta Ankara Belediyesi’nin Sincan’daki gençlik merkezindeki havuzuna götürüldü. Taşkın, burada boğularak öldü. Taşkın ve arkadaşlarının havuza, kapanış saati olan 21.00’den sonra cankurtaran nezareti olmaksızın girdikleri iddia edildi. Havuz, savcılıkça kapatıldı.
Taşkın’ın dayısı Murat Taş da gençlerin AKP Sincan belediye başkan adayı Mustafa Tuna’nın seçim propagandasında kullanıldığını iddia etti. Tuna ise, “Gençler havuza kendi başlarına gitmişler. Bizim olayla bir ilgimiz yok” dedi.