Siyaset Akşener’den suç duyurusu

Akşener’den suç duyurusu

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde protesto gösterisi düzenlenmesine neden olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tweet’ini yargıya taşıyacağı öğrenildi.

Akşener’den suç duyurusu

Olayın ardından gözaltına alınan 12 kişi hakkında şikâyetçi olmayan ve “ihtiyaçları giderilsin” talimatı veren Akşener, pazartesi günü Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Haberin Devamı

Her ilden aday

Tweet ile başlayan ve karşılıklı açıklamalarla iki parti arasındaki gerilim artarken, İYİ Parti yerel seçimde gözünü MHP’li belediye başkanlarının yönettiği illere dikti. Akşener’in yerel seçim çalışmasını, 24 Haziran’daki genel seçimde en çok oy alınan illeri göz önünde bulundurarak, her ilden aday çıkarmak üzerine kuracağı belirtildi. İYİ Parti’nin, CHP’nin İstanbul’da Muharrem İnce’yi aday göstermesine soğuk baktığı, ancak 2014’te yerel seçimlerde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP kökenli Mansur Yavaş’a teklif götürebileceği öne sürüldü. Meral Akşener, yerel seçim kampanyasını 27 Ekim’de Ankara’da yapılacak toplantıda açıklayacak.